Suomi tippui sarjaporrasta alemmas – ”Vähän on tyhjä fiilis”

14.4.2022  |  13:19  |  Raportit

Suomi, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, tippuu sarjaporrasta alemmas III-ryhmään.

SUOMI – LUXEMBURG 1-2
Venla Ahti – Mandy Minella 2-6, 3-6
Ella Haavisto – Marie Weckerle 1-6, 6-7
Ahti/Stella Remander – Claudine Schaul/Erna Brdarevic 6-4, 6-3

 

LOHKOTILANTEET
KUVAGALLERIA
LIPUNMYYNTI
RUUTU-LÄHETYKSET

Kakkospelaajien ottelussa Ella Haavistolla oli vaikea alku vahvasti pelannutta Marie Weckerleä vastaan. Luxemburgilaiselta tuntui onnistuvan kaikki ja Haaviston hakiessa peliään oli ensimmäinen erä nopeasti ohi luvuin 6-1.

Toiseen erään asteli uusi Haavisto. Suomalaispelaaja oli rohkeampi ja johtikin erää 3-2. Kuitenkin Weckerle otti itselleen hallinnan ja pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteessa. Ensimmäistä maaotteluvoittoaan hakenut luxemburgilainen alkoi hermoilemaan, eikä pystynyt ottamaan ottelua tässä tilanteessa. Erän ratkaisu nähtiin tie-breikissä, jossa Weckerle ei enää antanut tilaisuutensa lipua ohitseen. Luxemburg siirtyi 1-0 johtoon erälukemin 6-1, 7-6.

– Eniten harmittaa nilkkani. Se vei pelistäni alkuun tehoja, sen lämmettyä alkoi onneksi helpottamaan. En päässyt oikein koko pelissä pallon taakse kuin olisin halunnut. Tsemppasin kovasti, mutta se ei tänään riittänyt, kommentoi Haavisto.

Ykköspelaajien ottelussa oli Venla Ahti haastavan paikan edessä ennakkoon kovaksi tiedettyä Mandy Minellaa (WTA-251) vastaan. Kotkalaislähtöinen pelaaja aloitti ennakkoluulottomasti ja pystyi haastamaan luxemburgilaista. Kuitenkin kokenut Minella alkoi kääntämään tiukkoja tilanteita itselleen ja vei erän 6-2.

Toisessa erässä Ahti pysyi edelleen pelissä mukana, mutta pykälän kovemman vastustajan edessä oli lopulta taipuminen erin 2-6, 3-6.

– Kokonaisuutena oli hyvä kaksinpeli. Ei kuitenkaan tuntunut lyönnit niin hyvältä kuin tiistaina. Paljon hyvää jäi käteen tappiosta huolimatta, kyllä huomasi vastustajan kokemuksen pelien ratkaisevilla hetkillä, sanoi Ahti.

Maaottelun viimeisessä ottelussa Ahti ja Stella Remander jatkoivat siitä mihin eilen jäivät. Suomalaiskaksikko tyylitteli 6-4, 6-3 voiton parista Claudine Schaul/Erna Brdarevic.

Ahti kertoo olevansa tyytyväinen esityksiinsä maajoukkuepaidassa.

– Tietenkin päällimmäisenä joukkueella on pettymys putoamisesta. Omiin esityksiini olen jopa hieman yllättynyt kuinka hyvin meni. Nelinpeleistä voitot ja kaksinpeleistä oppia. Siinä mielessä hyvillä mielin voi lähteä turnauksesta. Annoin kaikkeni.

– Tähän oli tavallaan hyvä päättää turnaus, komppasi Remander.

Laine: ”Vähän on tyhjä fiilis”

Kapteeni Emma Laine oli turnauksen päätyttyä kaksijakoisin mielin, sillä hän näki haasteiden ja putoamisen keskellä myös positiivisia asioita.

– Vähän on tyhjä fiilis, kun pelit päättyivät tähän. Tytöt pelasivat koko ajan nousujohteisesti. Vielä on vaikeaa analysoida tilannetta tarkemmin, mutta tietenkin harmittaa.

Erityisesti nousujohteisuuteen oli Laine tyytyväinen ja olisi mielellään nähnyt vielä enemmänkin joukkueelta, jossa oli mukana ensikertalaisia.

– Fiiliksemme läpi viikon oli oikein hyvä ja tytöt nauttivat tekemisestään. Kaikki antoivat itsestään sen mitä pystyivät ja kaikki jäi kentälle. Olihan tämä erilaista kuin aiemmin, kun mukana oli monta ensikertalaista ja joka päivä pelaajia oli uudessa tilanteessa. Paljon saimme oppia tulevaisuutta varten.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 15/2022 – →