Viikkokatsaus 13/2024 – Vasa puolivälierissä Turkissa, junioreiden SM-kilpailut pääsiäisenä

28.3.2024  |  13:40  |  Raportit

Eero Vasa

Pääsiäisviikonloppuna ammattilaiskentillä pelejä jatkaa Turkissa puolivälieriin edennyt Vasa. Kotimaassa pelataan junioreiden SM-mitaleista Helsingissä ja Tampereella, sekä Hangossa pelataan korkeatasoinen alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailu.

Vasa puolivälierissä Turkissa

Eero Vasa on edennyt puolivälieriin Turkissa pelattavassa $15,000 ITF-kilpailussa. Karsinnat selvittänyt Vasa (ATP-1007) on voittanut jo viikon aikana yhteensä viisi ottelua massakentillä, joista kolme tuli karsinnoista ja kaksi pääsarjasta.

Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Vasa eteni jatkoon tiukan väännön jälkeen vasta kolmannen erän tie-breikissä lukemin 6-1, 4-6, 7-6(5). Toisella kierroksella Vasa pääsi helpommalla, kun niin ikään karsinnat selvittänyt saksalainen Alen Mujakic (ATP-1549) joutui luovuttamaan 4-1 tilanteessa. Puolivälierissä suomalainen kohtaa kilpailun kolmanneksi sijoitetun Evgenii Tiurnevin (ATP-518). Ottelu on ohjelmassa perjantaina.

Suomalaisista lisäksi Oskari Eerola karsi mukaan ITF-kilpailuun Tunisiassa, mutta kärsi tappion karsintojen toisella kierroksella.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA 

Junioreiden SM-kilpailut Helsingissä ja Tampereella

Kauden 2. Fazer JGP -osakilpailu pelataan pääsiäisenä 29.3-1.4. Helsingissä HVS-Tenniksen ja Tampereella Tampereen Tennisseuran järjestämänä. Kyseessä on samalla 12-, 14- ja 16-vuotiaiden sisäkenttien SM-kilpailut.

Ottelut käynnistyvät molemmilla paikkakunnilla perjantaina ja huipentuvat kaksinpelien loppuotteluihin maanantaina. Kaikissa ikäluokissa pelataan kaksinpelien lisäksi myös nelinpelisarja sekä 12- ja 14-vuotiaissa sekanelinpeli. 16-vuotiaiden sekanelinpelisarjaa ei muodostunut vähäisen osallistujamäärän johdosta. Kaaviot ja otteluohjelmat ovat julkaistu TennisÄssään.

Tutustu kilpailun ennakkoon täältä.

2. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 12- JA 16-VUOTIAAT | HELSINKI, HVS
2. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 14-VUOTIAAT | TAMPERE, TATS
2. FAZER JGP 10-VUOTIAAT | TAMPERE, TATS

Kovatasoinen junioreiden ITF-kilpailu Hangossa

Kuluvalla viikolla Hangossa on pelattu alle 18-vuotiaiden J100-tason ITF-kilpailua. Mukana turnauksessa on ollut useita suomalaisjunioreita. Pääsarjan ottelut käynnistyivät maanantaina ja kaksinpelin loppuottelut ovat ohjelmassa viikon päätteeksi sunnuntaina. Suomalaisia on mukana tyttöjen kolmannella kierroksella ja nelinpelissä.

Lisäksi junioreita pelaa kansainvälisissä kilpailuissa Italiassa ja Latviassa.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO
J200 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ITALIA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LATVIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ratkaisupelit edessä junioreiden… →