Viikkokatsaus 10/2020 – Suomen miehet pyrkivät säilyttämään I-ryhmän paikkansa Meksikoa vastaan 6.-7.3.

6.3.2020  |  01:02  |  Ennakot

Viikonloppuna päähuomio on Suomen miesten maajoukkueen, Cinia Davis Cup Team Finland, tekemisessä Meksikossa. Lisäksi kansainvälisellä juniorikiertueella on jälleen nähty onnistumisia.

Niklas-Salminen ja Virtanen aloittavat maaottelun perjantaina

Suomen ja Meksikon välisen Davis Cupin I-ryhmän ottelun virallinen arvontatilaisuus järjestettiin torstaina Club Deportivo La Asuncion -tenniskeskuksessa Meksikon Metepecissa. Perjantaina maaottelun aloittavat Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen.

KUVAGALLERIA: DRAW CEREMONY

Ensimmäisenä kentälle klo 12:00 (Suomen aikaa klo 20:00) astelevat Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salminen (ATP-418) ja Meksikon kakkospelaaja Manuel Sanchez (ATP-821). Tämän jälkeen avauspäivän kruunaavat  Meksikon ykköspelaaja Gerardo Lopez Villasenor (ATP-522) ja Suomen kakkospelaaja Otto Virtanen (ATP-719). Ottelu on Virtasen maajoukkuedebyytti.

– Hyvältä tuntuu ja fiilis on loistava ensimmäiseen viralliseen maaotteluuni. Pelini on kulkenut tähän mennessä täällä hyvin. Koitan lähteä hallitsemaan peliä syöttöni ja kämmeneni kautta, kommentoi Virtanen.

– Tuntemukset ovat hyvät ja kuten aiemmin sanoin, niin päivä päivältä alkaa tuntua paremmalta. Ennen Davis Cupia olen saanut monia laadukkaita otteluita ja siten olen valmiina huomiseen avaukseen, jatkoi Niklas-Salminen.

Maaottelu ratkaistaan lauantaina klo 10:00 alkaen (Suomen aikaa klo 18:00), kun luvassa on ensiksi nelinpeli: Henri Kontinen (nelinpelin ATP-30)/Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-137) – Santiago Gonzalez (nelinpelin ATP-41)/Miguel Angel Reyes-Varela (nelinpelin ATP-87). Tämän jälkeen kapteenit ovat nimenneet ykköspelaajien kohtaamiseen Villasenorin ja Niklas-Salmisen sekä kakkospelaajien otteluun Sanchezin ja Virtasen.

DAVIS CUPIN KOTISIVUT & SEURANTA

Joukkuehaastattelut

Henri Kontinen | Harri Heliövaara | Patrik Niklas-Salminen | Otto Virtanen | Jarkko Nieminen

Porsche Junior Team Finland: Haavisto pelaa nelinpelin voitosta Ruotsissa

Ella Haaviston kaksinpeli ei vienyt ratkaisukierroksille alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF-kilpailussa Ruotsissa, mutta nelinpelissä on sen sijaan sujunut hienosti. Haavisto ja ruotsalainen Maria Petrovic pelaavat turnausvoitosta perjantaina. Heillä on vastassa June Björk (SWE)/Coco Bosman (NED).

Alle 18-vuotiaiden kovatasoisessa 1. kategorian turnauksessa ylsivät Iiro Vasa ja Laura Hietaranta nelinpelien puolivälieriin. Lisäksi Vasa pääsi kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon. Virossa Oskari Eerola jatkoi hyviä otteitaan ja ylsi kaksinpelin puolivälieriin.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | THAIMAA
ALLE 18-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | SLOVAKIA
ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO

Kulikova taipui Etelä-Afrikassa

Anastasia Kulikovan oli taipuminen avauskierroksella Etelä-Afrikassa. Lisäksi Masi Sarpolan tie ei aivan yltänyt pääsarjaan Tunisiassa.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ETELÄ-AFRIKKA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Niklas-Salminen… →