Davis Cup: Niklas-Salminen voitti ja Virtanen hävisi dramaattisten vaiheiden jälkeen – maaottelu tasatilanteesta ratkaisevaan päivään

7.3.2020  |  01:08  |  Raportit

Suomen ja Meksikon välinen Davis Cup -maaottelu on tasatilanteessa avauspäivän jälkeen. Patrik Niklas-Salminen toi avausvoiton Suomelle ja maajoukkuedebyyttinsä tehneen Otto Virtasen oli taipumin dramaattisten vaiheiden jälkeen. Sisukkaan debyytin tehneellä Virtasella oli kaksi ottelupalloa, mutta vastustaja selvitti ne.

Lauantain jälkeen tiedetään kumpi maista jatkaa I-ryhmässä ja kumpi putoaa II-ryhmään.

KUVAGALLERIA

Ensimmäisenä kentälle astelivat Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salminen (ATP-418) ja Meksikon kakkospelaaja Manuel Sanchez (ATP-821). Club La Deportivo Asuncion -tenniskeskukselle oli saapunut maaottelua seuraamaan reilu tuhat henkilöä. Ensimmäiset pelit olivat hieman tunnustelevia molemmilta pelaajilta, mutta erän viidennessä pelissä Niklas-Salminen hiljensi meksikolaisyleisön murtaen Sanchezin syötön. Suomalaisella ei ollut omissa syöttövuoroissaan suurempia ongelmia ja hän ottikin erän 6-4.

Heti toisen erän alkuun oli Niklas-Salminen terävänä ja hän mursi Sanchezin syötön siirtyen 2-1 johtoon. Tämä murto piti lopulta loppuun asti, vaikka Sanchezilla oli murtopalloja Niklas-Salmisen viimeisessä syöttövuorossa. Niklas-Salminen tyylitteli otteluvoiton 6-4, 6-4 ja siirsi Suomen johtoon.

– Pelini tuntui hyvältä ja fiilikset ovat todella hyvät. Tämä oli tärkeä alku meille, kun saimme ensimmäisen kiinnityksen. Olosuhteet eivät ole helpoimmat, mutta hyvin sain hoidettua ottelun suoraan kahdessa erässä kotiin. Avainasemassa oli syöttäminen – syöttöni oli vahvempi kuin vastustajalla ja sain myös otettua ne tarvittavat murrot, kommentoi Niklas-Salminen.

Toisena kentälle menivät Meksikon ykköspelaaja Gerardo Lopez Villasenor (ATP-522) ja maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Otto Virtanen (ATP-719). Ensimmäisen erän alussa ei nähty murtoja, mutta hiljalleen meksikolainen pääsi paremmin ja paremmin kiinni suomalaisen syöttöihin. Virtanen selvitti useita murtopalloja kuudennessa pelissä, mutta kahdeksannessa pelissä Lopez Villasenor otti murron. Meksikolainen syötti heti perään avauserän isännille 3-6.

Toisen erän neljännessä pelissä oli suomalaisten vuoro tuulettaa – Virtanen mursi vastustajansa syötön ja piti heti perään nopeasti omansa siirtyen 4-1 johtoon. Syöttöjen pitojen kautta edettiin tilanteeseen, jossa suomalainen syötti erävoitosta. Muutamat virheet Virtaselta ja  hyvät lyönnit Lopez Villasenorilta takasivat kuitenkin vastamurron meksikolaiselle. Tämän jälkeen pelaajat pitivät syöttönsä ja ratkaisu haettiin tiebreikista. Tiebreikissä nähtiin yksi minibreikki ja sen otti Virtanen 7-6(5) – ratkaisu meni näin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä ensimmäisen iskun teki Virtanen murtamalla vastustajansa syötön seitsemännessä pelissä. Tämän jälkeen ei ottelusta puuttunut jännitystä. Virtanen pääsi syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5-4 ja hankki itselleen kahteen otteeseen ottelupallon. Lopez Villasenor kuitenkin selvitti ottleupallot äänekkään kotiyleisön edessä ja tasoitti tilanteen sekä piti saman tien oman syöttönsä. Virtanen taisteli urhoollisesti pysyäkseen pelissä mukana, mutta neljännellä ottelupallolla Lopez Villasenor tasoitti maaottelun 6-3, 6-7(5), 7-5.

– Totta kai olen pettynyt, mutta samaan aikaan pitää muistaa, että tämä oli ensimmäinen maaotteluni. Vaihteleva ottelu, mutta kyllä tappio koskee, kommentoi Virtanen.

Kontinen/Heliövaara avaa ratkaisevan päivän

Maaottelu ratkaistaan siis lauantaina, jolloin luvassa on nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä. Päivä alkaa huippunelinpelillä, jossa Henri Kontinen/Harri Heliövaara pyrkii antamaan Suomelle etulyöntiaseman kaksinpeleihin.

Lauantai 7.3.

Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Santiago Gonzalez/Miguel Angel Reyes Varela
Gerardo Lopez Villasenor – Patrik Niklas-Salminen
Manuel Sanchez – Otto Virtanen

DAVIS CUPIN KOTISIVUT & SEURANTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Haavisto nelinpelin turnausvoittoon… →