Viikkoennakko 45/2021 – Ruusuvuori Tukholmassa, HPP Open alkaa sunnuntaina karsinnoilla, TEHO Sport Tennisliiga palaa tositoimiin

8.11.2021  |  14:23  |  Ennakot

Tukholmassa on pitkästä aikaa jännitettävää kaksinpelissäkin, kun Emil Ruusuvuori tekee debyyttinsä turnauksessa. Tämän viikon sunnuntaina alkaa myös ATP Challenger -turnauksen, HPP Open, karsinnat Talissa ja viikonloppuna on iso kattaus TEHO Sport Tennisliigaa ja I-divisioonaa sekä alle 14-vuotiaiden kansainvälinen turnaus mitellään Vierumäellä.

Lisäksi perjantaina juhlitaan jälleen Tennisgaalassa hotelli Clarionissa Helsingissä. Loppuunmyydyssä gaalassa palkitaan vuoden aikana ansioituneita ja jaetaan stipendejä lahjakkaille nuorille – hyväntekeväisyysgaalan päätarkoitus on varojen kerääminen junioreille.

Ruusuvuori Tukholman ATP-turnauksessa

Emil Ruusuvuori pelaa tällä viikolla ensimmäistä kertaa urallansa Tukholman ATP-turnauksessa. Ruusuvuori (ATP-79) kohtaa avauskierroksella tutun espanjalaisen Pedro Martinezin (ATP-62). Martinez voitti kaksikon viimeisimmän kohtaamisen tämän vuoden Australian avoimissa, mutta sitä ennen 2019 voitti suomalainen kaksikon kaksi kohtaamista ATP Challenger -kiertueella. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

Ruusuvuori avaa ottelunsa kuitenkin jo maanantaina, kun hän ja hollantilainen Botic van de Zandschulp kohtaavat nelinpelissä alkuillasta yhdysvaltalaisparin Taylor Fritz/Tommy Paul.

ATP250 | TUKHOLMA

Tänä vuonna tulee myös 20 vuotta täyteen Jarkko Niemisen unohtumattomasta finaalipaikasta Tukholmassa. Karsinnoista pääsarjaan ponnistanut Nieminen yllätti kerta toisensa jälkeen kovia pelaajia, mm. ruotsalaiset Thomas Johanssonin ja Thomas Enqvistin. Tuolloin 20-vuotias Nieminen taipui lopulta uransa ensimmäisessä ATP-finaalissa Sjeng Schalkenille viidessä erässä.

Lisäksi ATP Challenger -kiertueella ovat pelaamassa Harri Heliövaara Ranskassa ja Patrik Niklas-Salminen Slovakiassa. Molemmat ovat mukana nelinpeleissä. Niklas-Salminen ei läpäissyt kaksinpelin karsintoja. Lisäksi ITF-kiertueella ovat Ella Haavisto (kuvassa) ja Clarissa Blomqvist Ruotsissa.

ATP CHALLENGER 100 | RANSKALIVESTREAM
ATP CHALLENGER 80 | SLOVAKIALIVESTREAM
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

TEHO Sport Tennisliigan ja I-divisioonien kaudet jatkuvat 12.-14.11.

TEHO Sport Tennisliigan kausi jatkuu tulevana perjantaina 12.11. yhdellä ottelulla ja sunnuntaina 14.11. seitsemän ottelun voimin. Avausviikonlopun jälkeen sarjakärkinä ovat naisissa Smash-Kotka ja miehissä Tampereen Tennisseura.

LUE LISÄÄ TULEVISTA OTTELUISTA

Viime viikonloppuna pelattiin yhteensä kymmenen miesten ja kuusi naisten I-divisioonan ottelua. Sarjakärkinä ovat miehissä Smash-Kotka 2 (A-lohko) ja Mariehamn Lawn-Tennis Klubb (B-lohko) sekä naisissa Helsingin Lawn-Tennis Kllubi (A-lohko) ja Åbo Lawn-Tennis Klubb 2 (B-lohko). I-divisioonien ottelut jatkuvat tulevana viikonloppuna 13.-14.11.

LUE LISÄÄ I-DIVISIOONIEN TILANTEESTA

Porsche Junior Team Finland: Vierumäellä alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus

Vierumäellä pelataan tällä viikolla alle 14-vuotiaiden 2. kategorian Tennis Europe -turnaus. Mukana on laaja joukko suomalaisjunioreita, jotka tavoittelevat kansainvälisten vieraiden kanssa turnausvoittoja.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIERUMÄKI

HPP Open alkaa sunnuntaina karsinnoilla – pääsarjat käyntiin maanantaina 15.11.

ATP Challenger -turnaus, HPP Open, on jo lähes nurkan takana. Turnaus pelataan Helsingissä Talin Tenniskeskuksessa 14.-21.11. Suomalaisista tositoimissa pääsarjoissa nähdään varmuudella kaksinpelissä Emil Ruusuvuori ja villit kortit saaneet Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen sekä nelinpelissä Harri Heliövaara.

HPP OPENIN KOTISIVUT
LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Uransa huipulla: Heliövaara… →