Uransa huipulla: Heliövaara valmiina HPP Openiin

9.11.2021  |  15:06  |  Ennakot

Teksti: HPP Open

Harri Heliövaara, 32, on juuri ilmestyneellä nelinpelin maailmanlistalla sijalla 66. Korkeammalla kuin koskaan. Uransa huipulla olevan suomalaisen nousu nelinpelin maailmanhuipulle jatkuu jatkumistaan – seuraava pysäkki on kotikisa Talin Tenniskeskuksessa yhdessä Patrik Niklas-Salmisen kanssa.

OSTA LIPUT

Heliövaara pelaa parhaillaan Ranskassa ATP Challenger -turnauksessa yhdessä Lloyd Glasspoolin kanssa. Viime viikolla Heliövaara/Glasspool ylsi haastajakiertueen kisan loppuotteluun Italiassa. Vuoden aikana ovat Heliövaara/Glasspool voittaneet myös ensimmäisen ATP-turnauksensa maaliskuussa Ranskassa sekä edenneet 16 parhaan joukkoon Wimbledonissa.

– Yläkanttiin on mennyt tämä kausi. Kauteen lähtiessäni tiesin olevani kunnossa, mutta että nyt minulla on jo kaksi ATP-turnausvoittoa, sanoi Heliövaara.

Toinen ATP-turnausvoitto tuli lokakuun lopussa, kun Heliövaara ja hollantilainen Matwe Middelkoop juhlivat Moskovassa. Kauteen ovat lisäksi mahtuneet turnausvoitot Challenger-kiertueella Gran Canarialla (pari: Glasspool) ja Barcelonassa (Roman Jebavy). Suomalaispelaaja aloitti kauden sijalta 111, joten nousu on ollut komeaa.

Nyt Heliövaara hakee vahvaa lopetusta upealle kaudelleen. Kokenut suomalaistaituri nähdään HPP Openissa yhdessä Niklas-Salmisen parina. Vuonna 2019 kaksikko ylsi välieriin Talissa ja tuolloin Heliövaara iski myös kaksinpelissä puolivälieriin.

– Talissa pelaaminen sytyttää kyllä joka kerta. Edellinen yritys kaksi vuotta sitten oli kaksinpelin puolivälieräpaikan myötä tosi positiivinen kokemus, mutta nelinpelin semifinaalitappio kirvelee kyllä edelleen. Täytyy yrittää nyt kirkastaa tuo fiilis vähintään finaalipaikalla.

Mikä on suurin ero vuoden 2019 ja tämän hetken Heliövaarassa?

– Oma nelinpelaaminen on mennyt parissa vuodessa todella paljon eteenpäin. Tiedän nykyään aika tarkasti, mitä minun pitää kentällä tehdä, ja osaan ottaa tilanteen kuin tilanteen rauhassa vastaan. Eniten ovat kehittyneet oma sijoittuminen kentällä, kyky sijoittaa pallo oikeisiin paikkoihin ja syöttöpelaaminen.

Spesiaaliviikko. Sitä kotimaiset ammattilaistapahtumat ovat Heliövaaralle ja muille suomalaisille.

– Tällaiset kisat ovat sekä näytönpaikkoja nuoremmille että hyviä tilaisuuksia kerätä isoja pisteitä meille kokeneemmille. Ja tietysti täytyy toivoa, että katsomossakin tennishuuma nousee.

OSTA LIPUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliigan kausi jatkuu… →