Viikkoennakko 43/2019 – tapahtumia monella rintamalla

21.10.2019  |  15:14  |  Ennakot

Viikko 43 tarjoilee tenniksen seuraajille paljon erilaisia kohteita: ammattilaistennistä, kansainvälistä junioritennistä ja senioreiden MM-kilpailuja.

Kontinen/Peers pistejahdissa Wienissä

Sunnuntaina Tukholman ATP-turnauksen nelinpelivoittoa juhlinut Henri Kontinen pelaa tällä viikolla pykälää kovatasoisemmassa turnauksessa Wienissä yhdessä John Peersin kanssa. Kontinen/Peers kohtaa avauskierroksella toiseksi sijoitetut Mate Pavicin ja Bruno Soaresin – kyseinen pari oli Kontista vastassa Tukholman loppuottelussa.

ATP500 | ITÄVALTA

Suomalais-australialaispari pyrkii jälleen kohti kauden huipentavaa Lontoon kahdeksan parhaan parin finaaliturnausta. Tällä hetkellä pari on kahdeksantena, mutta kyseinen sija ei tule kuitenkaan riittämään muuhun kuin varapaikkaan, sillä Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert ovat Grand Slam -turnauksen voittajina mukana turnauksessa. Ero seitsemäntenä oleviin Rajeev Ramiin ja Joe Salisburyyn on vain 80 pistettä.

Australian lämmössä ATP Challenger -kilpailussa pelaavat Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen. Niklas-Salmisen osalta turnaus päättyi tiukkaan tappioon isäntämaan Tristan Schoolkatelle 6-7, 7-5, 6-7. Heliövaara aloittaa kaksinpelinsä tiistaina ja nelinpeli alkanee keskiviikkona.

$54,160+H ATP CHALLENGER | AUSTRALIA

ITF-kiertueella ovat pelaamassa Oona Orpana Ruotsissa, Liisa Vehviläinen, Venla Ahti ja Aino Alkio Norjassa sekä Alexandra Anttila Meksikossa. Vehviläinen selvitti hienosti kaksinpelin karsinnat kahdella voitolla.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | NORJA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | MEKSIKO

VIERUMÄELLÄ KÄYNNISTYI KANSAINVÄLINEN JUNIORIKILPAILU – ENSI VIIKOLLA PELATAAN TAMPEREELLA

Vierumäellä ja Tampereella pelataan seuraavan kahden viikon aikana alle 18-vuotiaiden kansainväliset ITF-kilpailut. Ensimmäisenä on vuorossa Vierumäen turnaus, Vierumäki Dunlop, jossa alkoivat maanantaina pääsarjat. Tampereen turnaus pelataan ensi viikolla 29.10.-2.11.

Molemmat turnaukset ovat ITF:n 4. kategorian turnauksia. Vierumäellä käynnissä olevassa kilpailussa on mukana useita suomalaispelaajia. Viikonloppuna kaksinpelin karsinnoista tiensä pääsarjoihin selvittivät Emilia Hartman (kuvassa), Emma Eerola ja Emma Kuusisto. Tyttöjen pääsarjassa on mukana yhdeksän suomalaisjunioria, joista Ella Haavisto on koko turnauksen toiseksi sijoitettuna. Poikien pääsarjassa on mukana seitsemän suomalaispelaajaa – Iiro Vasa on neljänneksi sijoitettuna.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Lisäksi junioreita on pelaamassa Tennis Europen alle 14- ja 12-vuotiaiden turnauksissa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | LATVIA
ALLE 14-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ESPANJA
ALLE 12-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA TENNIS EUROPE | ESPANJA

Suomen 35- ja 45-vuotiaat MM-joukkuekilpailuissa Yhdysvalloissa

Miamissa pelataan tämän viikon aikana ”nuorten senioreiden”, Young Seniors, MM-joukkuekilpailut. Suomella ovat joukkueet miesten 35-vuotiaissa ja naisten 45-vuotiaissa. Molemmat joukkueet hävisivät avausottelunsa niukasti 1-2 – miehet Yhdysvalloille ja naiset Espanjalle.

LOHKOT & TULOKSET: 35-VUOTIAAT MIEHET
LOHKOT & TULOKSET: 45-VUOTIAAT NAISET

Kuva: Ilkka Maskonen

Luokkamestaruussarjaa pelataan Hyvinkäällä, Vantaalla ja Helsingissä

Luokkamestaruussarjan vuoden viimeiset osakilpailut pelataan tulevana viikonloppuna 25.-27.10. B-luokka pelataan Hyvinkäällä (HyTS), C-luokka Vantaalla (V-P) ja E-luokka Helsingissä (HLK). Smash-Kotkan järjestämään D-luokkaan ei tullut tarpeeksi ilmoittautumisia.

B-LUOKKA | HYVINKÄÄ, HYTS
C-LUOKKA | VANTAA, V-P
E-LUOKKA | HELSINKI, HLK

Viimeisten osakilpailuiden jälkeen on vuorossa vielä kauden päättävä Masters-päätösturnaus 23.-25.11., johon kutsutaan kauden aikana parhaiten menestyneet pelaajat.

PISTETILANTEET

Jaa:

Seuraava uutinen: Vasa, Löfman ja… →