Viikkoennakko 39/2023 – ammattilaispelaajat ATP- ja Challenger-kiertueella, juniorit EM- sekä Fazer JGP -kilpailuissa

25.9.2023  |  09:48  |  Ennakot

Tällä viikolla Heliövaara nähdään ATP-kilpailussa sekä Virtanen, Niklas-Salminen ja Vasa Challenger-kiertueella. Ohjelmassa on myös alle 16-vuotiaiden EM-kilpailut ja 6. Fazer JGP -osakilpailu.

Heliövaara/Glasspool Kazakstanin ATP-kilpailussa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hakevat menestystä tällä viikolla ATP-kilpailusta Kazakstanista. Maan pääkaupungissa Astanassa pelataan keskiviikosta 27.9. alkaen ATP 250 -tason kilpailu. Kilpailun kaavioita ei ole vielä arvottu. Heliövaara ja Glasspool ovat turnauksen kolmanneksi sijoitettuja.

ATP 250 | KAZAKSTAN

Virtanen ja Niklas-Salminen Ranskassa

Otto Virtanen palaa kilpakentille Davis Cup Finals -turnauksen jäljiltä ensimmäistä kertaa. Virtanen (ATP-126) pelaa tällä viikolla Ranskassa ATP Challenger -kilpailussa. Suomalainen kohtaa kilpailun ensimmäisellä kierroksella karsijan. Karsintojen päätöskierros pelataan maanantaina ja samalla selviää myös Virtasen tuleva vastustaja.

Ranskassa samassa kilpailussa on mukana myös Patrik Niklas-Salminen, joka pelaa yhdessä Petros Tsitsipaksen kanssa nelinpeliä. Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-112)/ Tsitsipas (nelinpelin ATP-107) kohtaa kilpailun avauskierroksella nelinkertaiset Grand Slam -voittajat Pierre-Hugues Herbert (nelinpelin ATP-81)/ Nicolas Mahut (nelinpelin ATP-32). Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP CHALLENGER 125 | RANSKA

Eero Vasa jatkaa Yhdysvalloissa yhdessä Alex Lawsonin kanssa Challenger-turnauksissa. Pari pelaa kuluvalla viikolla Charlstonissa Etelä-Carolinassa. Vasa (nelinpelin ATP-314)/Lawson (nelinpelin ATP-250) kohtaa kilpailun ensimmäisellä kierroksella Federico Agustin Gomez (nelinpelin ATP-213)/ Kelsey Stevensen (nelinpelin ATP-249). Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa. Vasa pääsi mukaan myös kilpailun kaksinpelin karsintoihin, mutta kärsi avauskierroksella kolmen erän tappion.

ATP CHALLENGER 75 | YHDYSVALLAT

Laura Hietaranta ja Patrick Kaukovalta hakevat paikkaa pääsarjoista $25,000 ITF-kilpailuissa. Hietaranta (WTA-500) jatkaa Italiassa massakentillä, kun taas Kaukovalta (ATP-794) pelaa kovilla kentillä Ruotsissa. Karsintojen ykköseksi sijoitettu Kaukovalta voitti avauskierroksen ottelunsa sunnuntaina. 

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA
M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Alle 16-vuotiaiden EM-kilpailut Italiassa

Suomea edustavat alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa kuluvalla viikolla Daria Bibanina (Smash-Kotka), Nuppu Palm (Smash), Linus Lagerbohm (HVS) ja Oskari Paldanius (Smash). Kilpailu Italiassa käynnistyy maanantaina. Suomen pelaajat ovat mukana kaksinpelissä sekä nelinpelissä. Lisäksi suomalaisia nähdään kuluvalla viikolla alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa.

EM-KILPAILUT, 16-VUOTIAAT | ITALIA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | ESPANJA
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | BOTSWANA

Kauden 6. Fazer JGP -osakilpailu viikonloppuna

Viikonloppuna pelataan kauden 6. Fazer JGP -osakilpailu. Kilpailu käynnistyy lauantaina ja loppuottelut ovat ohjelmassa maanantaina. Kilpailut käydään neljällä eri pelipaikalla; 10-vuotiaat pelaavat Hangossa (HTK), 12-vuotiaat Helsingin Laajasalossa (Sata-Tennis), 14-vuotiaat Helsingin Myllypurossa (Smash) ja 16-vuotiaat Espoossa (GT).

Kaaviot ja otteluohjelmat julkaistaan Ässään keskiviikkona.

6. FAZER JGP, 10V | HANKO, HTK
6. FAZER JGP, 12V | HELSINKI, SATA-TENNIS
6. FAZER JGP, 14V | HELSINKI, SMASH
6. FAZER JGP, 16V | ESPOO, GT

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Uudistunut Espoon Tennisseuran… →