Viikkoennakko 3/2020 – yltääkö Ruusuvuori Australian avointen pääsarjaan? Ammattilaiskentillä myös muuten vilkasta ja Cinia JGP starttaa

13.1.2020  |  16:55  |  Ennakot

Tällä viikolla jännitetään jälleen Emil Ruusuvuoren ja Henri Kontisen otteita. Ammattilaiskentillä ovat myös Harri Heliövaara, Oona Orpana ja Patrik Niklas-Salminen. Lisäksi Porsche Junior Team Finlandin pelaajia on vauhdissa maailmalla. Kotimaassa Cinia JGP -osakilpailusarja alkaa Kaarinassa, Turussa ja Oulussa sekä Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour jatkuu Kauniaisissa ja Tampereella.

Ruusuvuori tavoittelee pääsarjapaikkaa Australian avoimiin – Kontinen valmistautuu Australian avoimiin Aucklandin ATP-turnauksessa

Emil Ruusuvuori, 20, pyrkii kohti pääsarjaa vuoden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa Australian avoimissa. Ruusuvuori aloitti kautensa komealla finaalipaikalla ATP Challenger -turnauksessa Australiassa – lue lisää täältä.

Ruusuvuori on sijoitettu karsintakaaviossa neljänneksi. Hän kohtaa avausottelussaan keskiviikkona argentiinalaisen Facundo Menan (ATP-204). Ruusuvuori ja Mena kohtasivat toisensa kahdesti vuonna 2019 Meksikossa kovilla ulkokentillä. Mena voitti molemmat kohtaamiset. Tuolloin Ruusuvuori teki paluutaan kilpakentille sairastelujen jäljiltä.

Tie aukeaisi pääsarjaan kolmella voitolla.

AUSTRALIAN AVOINTEN KARSINTAKAAVIO | OTTELUOHJELMA

Henri Kontinen pelaa yhdessä intialaisen Rohan Bopannan kanssa Aucklandin ATP-turnauksessa. Pari on turnauksen kolmanneksi sijoitettu ja he kohtaavat avausottelussaan tiistaina duon Cameron Norrie/Rhett Purcell.

AUCKLAND ATP250

Aucklandin jälkeen Kontinen matkustaa Melbourneen ja vuoden ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen Australian avoimiin. Kontisen ja saksalaisen Jan-Lennard Struffin yhteistyö alkaa Melbournesta. Viime vuodelta Kontinen puolustaa Australian avointen finaalipaikkaa.

Ammattilaiskentillä hakevat menestystä myös Harri Heliövaara ATP Challenger -turnauksen nelinpelissä Thaimaassa sekä ITF-kiertueella pelaavat Oona Orpana Tunisiassa ja Patrik Niklas-Salminen Espanjassa.

ATP CHALLENGER 80 | THAIMAA
ITF WORLD TENNIS TOUR $15,000 | TUNISIA
ITF WORLD TENNIS TOUR $15,000 | ESPANJA

Oona Orpana

Vuoden ensimmäiset Cinia JGP -osakilpailut Kaarinassa, Turussa ja Oulussa

Cinia Junior Grand Prix -osakilpailusarja alkaa vuoden 2020 osalta tulevana viikonloppuna 18.-20.1. 10-vuotiaat pelaavat Kaarinassa (ÅLK), 12- ja 16-vuotiaat Turussa (TVS) ja 14-vuotiaat Oulussa (OVS).

Lue millaisiin tunnelmiin viime vuosi päättyi täältä. Alla olevista linkeistä löydät avausosakilpailuiden kaaviot ja otteluohjelmat.

10-VUOTIAAT CINIA JGP | KAARINA, ÅLK
12- JA 16-VUOTIAAT CINIA JGP | TURKU, TVS
14-VUOTIAAT CINIA JGP | OULU, OVS

Porsche Junior Team Finland: Hietaranta ja Haavisto kovatasoisessa turnauksessa Tshekissä

Laura Hietaranta ja Ella Haavisto pelaavat alle 18-vuotiaiden 1. kategorian turnauksessa Tshekissä. Haavisto läpäisi kaksinpelin karsinnat kahdella voitolla ja eteni pääsarjaan 15. sijoitetun Hietarannan seuraan. Lisäksi alle 14-vuotiaita on pelaamassa Ruotsissa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | TSHEKKI
ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | RUOTSI

Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour: Kotkassa onnistunut tapahtuma ja tulevana viikonloppuna jatketaan Kauniaisissa ja Tampereella

Kotkassa pelattiin viime lauantaina Tykkimäki Minitennis -tapahtuma, jossa riitti iloista mieltä ja tekemisen meininkiä nuorilta tennistaitureilta. Paikalla oli myös paljon kannustavia aikuisia sekä Smash-Kotkan osaavia ohjaajia.

Tulevana viikonloppuna pelataan Tykkimäki Mini- ja Miditennis Touria Kauniaisissa ja Tampereella. Tampereen tapahtumaan on vielä ilmoittautuminen auki – ilmoittaudu mukaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: 12- ja 14-vuotiaiden… →