Ruusuvuori taipui Kohlschreiberille loppuottelussa

12.1.2020  |  06:16  |  Raportit

Kuva: Ben Southall

Emil Ruusuvuori, 20, taisteli urhoollisesti kauden avausturnauksensa loppuottelussa, mutta taipui Philipp Kohlschreiberille 6-7(5), 6-4, 3-6. Turnaus pelattiin Australian Bendigossa.

Viisi voittoa matkalla loppuotteluun

Sijoittamattoman Ruusuvuoren (ATP-121) taival kovilla ulkokentillä pelatun ATP Challenger -turnauksen loppuotteluun oli vakuuttava. Matkalla finaaliin kaatui neljä sijoitettua pelaajaa. Välierässä suomalainen voitti 15. sijoitetun yhdysvaltalaisen Denis Kudlan (ATP-115) 6-0, 7-5.

– Ensimmäinen erä oli todella hyvää tennistä itseltäni. Toisessa erässä oman haasteensa toi kova tuuli. En ihan pystynyt pelaamaan parasta peliäni ja toisaalta vastustaja paransi myös paljon. Syötölläni sain onneksi apuja toisessa erässä, jossa selvitin useita murtopalloja, kommentoi Ruusuvuori välieräänsä.

Loppuottelussa asettui vastaan neljänneksi sijoitettu saksalainen Philipp Kohlschreiber (ATP-79). 36-vuotias saksalainen on parhaimmillaan ollut ATP-listalla sijalla 16.

Tasainen kolmen erän vääntö saksalaisen eduksi – seuraavaksi Australian avointen karsinnat

Ruusuvuori aloitti ottelun erittäin vahvasti. Syöttö toimi ja painavat peruslyönnit aiheuttivat saksalaiselle ongelmia. Suomalainen siirtyikin nopeasti murron turvin 3-0 johtoon. Kokenut saksalainen pääsi kuitenkin hiljalleen peliin kiinni ja nappasi murron takaisin ja tasoitti lukemat 3-3. Erän loppu mentiin syötöt pitäen ja ratkaisu haettiin tiebreikista. Siinä saksalainen meni 6-2 johtoon ja vei erän lopulta 7-6(5).

Toisessa erässä ei nähty murtomahdollisuuksia ennen legendaarista seitsemättä peliä. Murtopallo tuli Ruusuvuorelle ja sen suomalainen käytti. Ruusuvuori ei antanut koko erässä Kohlschreiberille murtopalloja ja pakotti ratkaisun kolmanteen erän luvuin 6-4.

Heti kolmannen erän alkuun Kohlschreiber sai murtomahdollisuuden ja nyt oli saksalaisen vuoro se käyttää. Nopeassa tahdissa tulostaululla oli lukemat 3-0. Ruusuvuori taisteli ja pysyi pelissä mukana, mutta ei saanut otettua murtoa takaisin. Näin Kohlschreiber pääsi juhlimaan turnausvoittoa erin 7-6(5), 4-6, 6-3. Ottelu kesti lähes kaksi tuntia.

TULOKSET: ATP CHALLENGER 125, AUSTRALIA

Seuraavaksi Ruusuvuori suuntaa Melbourneen ja vuoden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen, Australian avoimet, karsintoihin. Karsinnat alkavat tiistaina 14.1.

Seuraava uutinen: Iiro Vasa turnausvoittoon… →