Viikkoennakko 3/2019 – Australian avoimet käynnissä, junioreita maailmalla ja kotimaan kentillä Cinia JGP:n ja Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourin vuoden avaukset

14.1.2019  |  10:13  |  Ennakot

Australian avoin tennisturnaus on seuraavat kaksi viikkoa tenniskansan seurannan alla. Suomalaisista Australiassa nähdään pääsarjoissa varmuudella Henri Kontinen ja Otto Virtanen – myös Alexandra Anttila pyrkii tyttöjen kaksinpeliin karsinnan kautta. Kotimaan kentillä pelataan viikonloppuna vuoden ensimmäiset Cinia Junior Grand Prix -osakilpailut ja Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourin osakilpailut. Junioreita on myös maailmalla pelaamassa – Virtanen on Australian avoimien esikisan nelinpelin välierissä.

Cinia JGP 2019 alkaa Kaarinassa, Turussa ja Oulussa

Vuoden ensimmäiset Cinia JGP -osakilpailut pelataan 19.-21.1. Kaarinassa (10-vuotiaat), Turussa (12- ja 16-vuotiaat) ja Oulussa (14-vuotiaat). 10-16 -vuotiaiden kansallisessa kärkisarjassa pelataan myös tänä vuonna kuusi osakilpailua ja kausi huipentuu joulukuussa järjestettävään Masters-päätösturnaukseen, johon kutsutaan vuoden aikana eniten pisteitä keränneet pelaajat. Lue vuoden 2018 Masters-turnauksesta täältä.

Kaarinan, Turun ja Oulun turnauksiin osallistuvat pelaajat saavat osallistumislahjana pipon lämmittämään päätä talven loppupuolikkaan ajaksi.

Kaaviot
10-VUOTIAAT, KAARINA
12- JA 16- VUOTIAAT, TURKU
14-VUOTIAAT, OULU

Australian avoimet käynnissä – seuraa kaikki ottelut suorana Eurosport Playerista

Vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus Australian avoin on jo käynnissä myös pääsarjojen osalta. Turnaus huipentuu naisten kaksinpelin loppuotteluun 26.1. sekä miesten finaaliin 27.1. Samana päivänä naisten kaksinpelifinaalin kanssa on myös miesten nelinpelifinaali sekä tyttöjen ja poikien kaksinpelien loppuottelut. Katso kaksinpelien kaaviot: naiset| miehet. Nelinpelien kaaviot löytyvät täältä: naisetmiehet.

Suomalaisista pääsarjaotteluissa nähdään varmuudella aikuisten puolella Henri Kontinen ja junioreissa Otto Virtanen. Tyttöjen puolella Alexandra Anttila pyrkii karsintojen kautta kohti pääsarjaa. Myös suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen eteni karsintojen kautta kaksinpelin pääsarjaan ja voitti myös avauskierroksen ottelussa Mirza Basicin 6-4, 7-6, 4-6, 6-3. Lue ennakostamme Kontisen ja Virtasen ajatukset turnauksen alla.

Porsche Junior Team Finland: Virtanen nelinpelin välierissä Australiassa

Suomalaisjunioreita pelaa usealla eri paikalla maailmalla. Otto Virtanen pelaa parhaillaan 1. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailua Traralgonissa. Virtanen tippui kaksinpelin kolmannella kierroksella, mutta on edennyt nelinpelin välieriin yhdessä australialaisen Rinky Hijikatan kanssa. Pelaajia on vauhdissa myös ITF:n kilpailuissa Tsekissä, Yhdistyneessä Arabiemiirikunnassa ja Bosnia Hertsegovinassa sekä Tennis Europen turnauksissa Isossa-Britanniassa ja Virossa.

1. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, AUSTRALIA
1. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, TSEKKI
4. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, YHDISTYNEET ARABIEMIIRIKUNNAT
5. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR, BOSNIA HERTSEGOVINA

U14 TENNIS EUROPE 1. KATEGORIA, ISO-BRITANNIA
U14 TENNIS EUROPE 2. KATEGORIA, VIRO

Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourin vauhtia Porissa, Tampereella ja Tuusulassa

Porin Verkkopalloseura, Tampereen Tennisseura ja Tuusulan Tennisseura järjestävät 19.-20.1. vuoden ensimmäiset Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourin kilpailut. Tykkimäki Tour on lapsille suunnattu alueellinen kilpailusarja, jossa pelataan pienemmillä kentillä, pehmeämmillä palloilla ja lyhyempiä otteluita. Lue lisää Tykkimäki Tourista täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Lääkärin vastuu urheilijan… →