TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelattu – runkosarjavoitot varmistuivat HVS:lle sekä naisissa että miehissä

13.1.2019  |  17:06  |  Raportit, Seurat

HVS:n koko joukkue on mukana lauantain välierässä. Kuvassa: ylhäällä vasemmalta Laura Hietaranta, Emma Laine ja Peppi Ramstedt sekä alhaalla vasemmalta Mia Eklund, Oona Orpana ja Anastasia Kulikova

Toiseksi viimeinen TEHO Sport Tennisliigan runkosarjakierros on pelattu. Voittoihin naisissa HVS-Tennis, Smash, Grani Tennis ja Smash-Kotka sekä miehissä VarTe ja TVS. Miesten puolella nähtiin myös kaksi pistejakoa. HVS varmisti runkosarjavoitot jo ennen päätöskierrosta niin naisissa kuin miehissä.

Naiset: ”Meillä ei ole rooleja kenellekään, vaan olemme yhtenäinen joukkue”

Sunnuntain kierros tarjosi tasaisia ja tasokkaita otteluita. Ensimmäisenä voittoa pääsi juhlimaan sarjajohtaja HVS kukistaen kolmantena olleen Åbo Lawn-Tennis Klubbin 3-0. Ykkösten ottelussa Liisa Vehviläinen (ÅLK) pysyi Anastasia Kulikovan (HVS) vauhdissa ensimmäisen erän, mutta lopulta Kulikova otti kauden kolmannen kaksinpelivoittonsa 6-4, 6-0. Laura Hietaranta (HVS) vahvisti kotijoukkueen johtoa voittamalla Asta Miettisen (ÅLK) vakuuttavien peruslyöntien johdosta erin 6-0, 6-3. Nelinpelissä HVS:n nuoret Hietaranta/Peppi Ramstedt juhlivat viikonlopun toista nelinpelivoittoaan luvuin 6-1, 4-6, 10-7 parin Vehviläinen/Miettinen kustannuksella. Samalla varmistui HVS:n runkosarjavoitto.

– Hyvä fiilis runkosarjan voitosta! Meillä on ollut leveyttä tällä kaudella kokoonpanossa – jokaisessa ottelussa on ollut vähintään kolme pelaajaa mukana. Tämä kausi on tästä syystä tuntunut meille todellakin joukkuepeleiltä. Meillä ei ole rooleja kenellekään, vaan olemme yhtenäinen joukkue. Jokainen on pelannut todella hyvin ja kaikki haluavat olla mukana. Vielä on yksi runkosarjan peli jäljellä, mutta alamme jo suunnitella toimia pudotuspelejä silmällä pitäen, totesi tyytyväinen HVS:n kapteeni Emma Laine.

Turussa sarjakakkonen Smash pyrki jatkamaan eilisellä voittolinjallaan. Smashin isku oli myös tänään uomissaan ja viikonlopun toinen 3-0 voitto tuli seuraavien tulosten myötä:

  • Clarissa Blomqvist, TVS – Tanja Tuomi, Smash 6-4, 4-6, 5-10
  • Annika Sillanpää, TVS – Fiona Kallio, Smash 3-6, 6-7
  • Blomqvist/Sillanpää, TVS – Tuomi/Piia Suomalainen, Smash 4-6, 4-6

Tulos varmisti Smashille runkosarjan toisen sijan ja paikan pudotuspeleissä.

Freedom Fund Arenalla Kauniaisissa kotijoukkue ja viime kauden pronssimitalisti GT haki arvokkaita pisteitä, joilla irtoaisi myös tänä vuonna pudotuspelipaikka. Sarjan hännillä oleva HLK laittoi vapautuneella pelillään hyvin kampoihin. Kaksinpelit menivät tasan, kun Bea Kivikoski (HLK) voitti ykkösten ottelussa Eveliina Koivupuiston (GT) 6-4, 6-1 ja kakkosten ottelussa Ella Tuomela (GT) otti tarvittavat murrot Emilia Salolta (HLK) erin 6-3, 6-3. GT otti nelinpelistä tärkeän voiton, kun Veera Nurmi/Tuomela kukistivat parin Laura Juvonen/Adelina Björni 6-4, 6-1.

– Hyvä viikonloppu meidän kannalta, meni jopa odotuksia paremmin. Tärkeät pisteet, jotka helpottavat sarjatilannettamme. Ella pelasi koko viikonlopun tosi hyvin, kertoi Nurmi.

Tampereen Tenniskeskuksella kohtasivat TaTS ja Smash-Kotka. Tamperelaiset kaipasivat pisteitä pudotuspelitaistoon, kun taas kotkalaiset pyrkivät pois karsijan paikalta. Kaksinpeleissä päädyttiin tasajakoon, kun Venla Ahti (Smash-Kotka) vei Ella Leivon (TaTS) 6-0, 6-2 ja sisäkenttien Suomen mestari Emma Eerola (TaTS) oli Eeva Ristolaa (Smash-Kotka) vahvempi 6-2, 7-5. Nelinpelistä pisteen otti vieralijajoukkue Ahti/Ristola duon osoittaessa sinnikkyytensä Eerola/Mariella Minetti paria vastaan – kotkalaiset voittivat ottelun kolmessa erässä 6-7, 6-4, 10-3.

Miehet: ”Onnistuimme tavoitteessamme, eli runkosarjavoiton varmistamisessa ennen päätöskierrosta”

HVS pyrki kartuttamaan pistetiliään kotikentällään sarjakolmonen Smash-Kotkaa vastaan. Kotkalaiset laittoivat HVS:n tällä kaudella uuden tilanteen eteen, kun kaksinpelien jälkeen tilanne oli vierailijoiden hyväksi 2-1. Ivan Nedelko (Smash-Kotka) aiheutti Patrik Niklas-Salmiselle (HVS) kauden ensimmäisen tappion 6-3, 6-4 ja kakkosten ottelussa Leevi Säätelä (Smash-Kotka) yllätti Kenneth Raisman (HVS) 6-4, 6-7, 10-3. HVS:n pisteen toi kovalyöntinen Sami Huurinainen kukistamallla Valtteri Ahdin 6-3, 6-3. Niklas-Salminen/Raisma venyivät toistamiseen nelinpelissä viikonloppuna, kun tänään Nedelko/Säätelä kaatuivat erin 5-7, 6-4, 10-3. Tämä tulos riitti HVS:lle varmistamaan runkosarjavoiton ennen viimeistä kierrosta.

– Hyvät väännöt oli viikonloppuna. Onnistuimme tavoitteessamme, eli runkosarjavoiton varmistamisessa ennen päätöskierrosta. Pudotuspelit tulevat olemaan sitten oma maailmansa, jossa aika paljon tulee olemaan kiinni joukkueiden pelaavista kokoonpanoista. Liigan taso on koventunut niin paljon, että tarvitsee saada paras kokoonpano jalkeille. Tämä on myös tarkoituksemme ja pelaajat löytyvät joukosta Matteo Viola, Emil Ruusuvuori, Niklas-Salminen, Otto Virtanen ja Sami Huurinainen, kertoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

HVS:n Patrik Niklas-Salminen, Kenneth Raisma ja Sami Huurinainen sekä kapteeni Saku Siivonen varmistivat runkosarjavoiton hallitsevalle mestarille viikonloppuna

Sarjakakkonen Helsingin Lawn-Tennis Klubi kärsi viikonlopun toisen tappionsa VarTe:n vieraana Vantaalla. Erittäin pirteästi esiintyneen VarTe:n voitot tulivat Mikhail Elginin (VarTe) voitettua Karl Kiur Saaren (HLK) 4-6, 6-1, 10-8, Roni Hietarannan (VarTe) viedessä Oliver Wesamaan (HLK) 6-3, 6-3 ja nelinpelissä kaksikko Elgin/Aleksi Löfman oli Saaria ja Masi Sarpolaa etevämpi erin 6-4, 3-6, 10-7. HLK:lle pisteen toi Sarpola voitolla Löfmanista 6-2, 6-1. HLK jatkaa sarjan toisena ja VarTe neljäntenä – HLK on menossa HVS:n kanssa suoraan välieriin ja VarTe on myös erittäin lähellä playoff-paikkaa. VarTe kohtaa seitsemäntenä olevan GT:n päätöskierroksella ja VarTe:lle riittää yksi voitettu ottelu varmistamaan sen historian ensimmäinen pudotuspelipaikka.

Porin Tennishallilla isäntäjoukkue Porin Verkkopalloseura otti isot kaksi pistettä itselleen. PVS taistelee kynsin ja hampain välttääkseen suoran putoamisen. Kovassa paikassa pelanneet porilaiset onnistuivat kotikentällään hienosti Smashia vastaan, kun voittoja juhlivat Marcus Stenfors (PVS) ja Tuomas Manner (PVS). Stenfors voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Jason Sormusen (Smash) 7-5, 6-7, 10-6 ja Manner tyylitteli voiton Anttoni Kinnusesta (Smash) 6-3, 6-1. Myös Smashille kaksi pistettä tulivat hyvään saumaan, sillä joukkue on nyt viimeisenä kiinni pudotuspelipaikassa. Itä-Helsinkiin pisteet toivat Vladimir Ivanov (Smash) voitolla Patrick Stenforsista (PVS) 6-3, 6-2 ja vahva nelinpelikaksikko Ivanov/Jesper Saarni kukistaen duon M. Stenfors/Manner 6-4, 3-6, 12-10.

– Viihdyttävää ja yleisöystävällistä tennistä tänään Porissa. Kaksi pistettä on hyvä saalis meille, tosin kolmattakin tarjoiltiin nelinpelissä – meillä oli ottelupallo ennen kuin vastustaja käänsi ottelun itselleen. Olemme kuitenkin tyytyväisiä pisteisiin kovaa Smashia vastaan, kommentoi PVS:n kapteeni Viljami Laine.

Turussa TVS kukisti TaTS:n otteluvoitoin 3-1. Tuloksella TVS tarrasi vahvasti kiinni pudotuspelipaikkaan, kun taas kestomenestyjä TaTS ajautui tukalaan paikkaan ennen viimeistä kierrosta. Tamperelaiset ovat sarjataulukon jaetulla viimeisellä sijalla PVS:n kanssa.

  • Karl Friberg, TVS – Lauri Kiiski, TaTS 7-5, 6-2
  • Juho Paukku, TVS – Tero Vilen, TaTS 6-2, 6-2
  • Emil Koskikuru, TVS – Martin Rämmal, TaTS 2-6, 0-6
  • Friberg/Paukku, TVS – Kiiski/Vilen, TaTS 3-6, 7-5, 10-7

Runkosarjan päätöskierroksella 26.1. ratkaistaan pudotuspelijoukkueet

Naisten ja miesten runkosarjat päättyvät tammikuun 26. päivä. Molemmissa sarjoissa on vielä paljon pelissä pudotuspelipaikkojen suhteen, vaikkakin runkosarjavoitot jo tänään varmistuivatkin.

Naisissa HVS:n lisäksi playoffeihin, eli välieriin, on paikkansa varmistanut Smash. Kahteen jäljellä olevaan paikkaan ovat pyrkimässä todennäköisimmin tasapisteissä olevat TaTS, GT ja ÅLK. Miehissä runkosarjan kaksi parasta joukkuetta etenee suoraan välieriin – hallitseva mestari HVS varmisti jo paikkansa ja toiseen paikkaan on vahvimmin kiinni viime kauden hopeamitalisti HLK. Puolivälieriin ovat tyrkyllä Smash-Kotka, VarTe, TVS ja Smash.

Sarjataulukoiden häntäpäissä on myös jännitettävää. Naisissa on varmistunut jumbosija, kun sarjanousija HLK:lla ei ole enää mahdollisuutta nousta ylemmäs. Karsijan paikalla ennen viimeistä kierrosta on TVS. Miehissä sarjanousija Porin Verkkopalloseura ja TaTS ovat jaetulla viimeisellä sijalla – Sata-Tennis on vain pisteen kaksikkoa edellä. PVS on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän kuin TaTS ja Sata. PVS pelaa 25.1. Smash-Kotkaa vastaan, jolloin sillä on iskun paikka. Runkosarjan päätöskierroksella PVS ja TaTS kohtaavat toisensa.

Pudotuspelit alkavat 9.-10.2. pelattavilla puolivälierillä (miehet) ja välierillä. Kausi huipentuu 9.3. Talin Tenniskeskuksella pelattavaan päätöstapahtumaan, jossa ratkaistaan sarjojen pronssimitalistit ja mestarit.

KATSO TEHO SPORT TENNISLIIGAN SARJATAULUKOT, OTTELUOHJELMA & TILASTOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 3/2019 – →