Viikkoennakko 27/2019 – Wimbledon käynnistyi maanantaina

1.7.2019  |  22:15  |  Ennakot

Legendaarinen Wimbledon käynnistyi maanantaina Lontoossa ja tenniskansa nauttii ja jännittää seuraavat kaksi viikkoa ruoholla pelattavien otteluiden tuloksia. Suomalaisista Wimbledonissa ovat mukana Henri Kontinen ja Otto Virtanen.

Lisäksi ammattilaiskentillä pelaavat Oona Orpana ja Taneli Tenhunen. Kotimaan kentillä huomio kiinnittyy viikonloppuna pelattavaan TEHO Sport Tennisliiga Cupiin Tampereen Tenniskeskuksella.

Kontinen ja Virtanen Wimbledonissa

Suomalaisten toivoja pitävät yllä Wimbledonissa Henri Kontinen ja Otto Virtanen. Kontinen pelaa nelinpeliä John Peersin ja sekanelinpeliä Heather Watsonin kanssa. Kahdeksanneksi sijoitetut Kontinen/Peers kohtaa avauskierroksella Marcel ja Gerard Granollersin. Kontinen avaa seuraavasti eroja massalta nurmelle siirryttäessä.

– Pidemmät pallorallit ovat aika harvinaisuuksia nurmella. Marginaalit pelillisesti pienenee ja omien syöttöjen pidon merkitys korostuu, koska murtoja on huomattavasti vaikeampi saada. Wimbledon poikkeaa matsien pituuden takia meidän kaikista muista vuoden kisoista, joten pitää jaksaa keskittyä paljon pidempään kuin muualla.

Virtanen puolestaan pelaa poikien sarjassa, joka alkaa ensi viikolla. Wimbledonin esiturnaus Roehamptonissa päättyi suomalaisen osalta avausotteluihin.

– Sulavasti sujui alustanvaihto ja nyt tuntuu hyvältä kentällä. Viime vuodesta jäi monia positiivisia asioita mieleen – varsinkin taktiikan osalta. Olemme treenanneet hyökkäyspeliä ja lentolyöntien lisäämistä palloralleihin, kertoi Virtanen.

LUE KOKO ENNAKKO
WIMBLEDONIN KOTISIVUT

TEHO Sport Tennisliiga Cup Tampereen Tenniskeskuksella 5.-7.7.

TEHO Sport Tennisliiga Cup, eli entinen SM-Liigacup, pelataan Tampereen Tenniskeskuksella tulevana viikonloppuna 5.-7.7. Mitkä seurat kruunataan ulkokauden mestareiksi? Lisäksi Oulussa ja Joensuussa pelataan I-divisioonat.

LUE LISÄÄ

Vuoden 2018 ulkokenttien miesten parhaat seurat vasemmalta lukien: hopeaa Smash-Kotka, kultaa HVS ja pronssia TaTS

Orpana ja Tenhunen ammattilaiskentillä

Oulussa ulkokenttien Suomen mestaruuden kaksin- ja nelinpelissä viime viikonloppuna voittanut Oona Orpana pelaa tällä viikolla Italiassa $25,000 ITF World Tennis Tourin kilpailussa. Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen matkaa puolestaan länsinaapuriin kilpailemaan loppuviikosta.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA
ITF WHEELCHAIR | RUOTSI

Porsche Junior Team Finland: Suomen alle 14-vuotiaat eivät edenneet finaaliturnaukseen Summer Cupissa

Parhaillaan on käynnissä alle 14-vuotiaiden joukkue EM-kilpailut, Tennis Europen järjestämät Summer Cupit. Suomen joukkueet eivät tällä kertaa yltäneet karsintaturnauksen finaaleihin, eli paikkaa tulevana viikonloppuna pelattavaan lopputurnaukseen ei irronnut. Tytöt voittivat avauksessaan Viron, mutta hävisivät tänään Ukrainalle. Pojat ovat taipuneet Romanialle ja Hollannille. Molemmilla joukkueilla on vielä tiistaina yhdet ottelut.

U14 SUMMER CUPS

Junioreita on tällä viikolla myös pelaamassa henkilökohtaisissa kilpailuissa. Useita suomalaisia on alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa Virossa ja Roni Hietaranta pelaa Hollannissa sekä alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa Liettuassa pelaa Emma Virtanen.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | HOLLANTI
ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO
ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | LIETTUA

Wimbledonin ajan liput -15 % Suomen ja Itävallan Davis Cup -otteluun

Lipunmyynti Suomen ja Itävallan väliseen Davis Cup -otteluun 13.-14.9. on käynnistynyt upeasti ja lippuja on myytynä jo lähes 2500. Wimbledonin ajan 1.-14.7. voit hankkia lippuja Davis Cupiin 15 % alennuksella.

LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Bermudan Kannu Kalastajatorpalla… →