Kontinen ja Virtanen Wimbledonissa – ”Wimbledon poikkeaa matsien pituuden takia meidän kaikista muista vuoden kisoista, joten pitää jaksaa keskittyä paljon pidempään kuin muualla”

1.7.2019  |  13:47  |  Artikkeli

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus, eli vuoden kolmas Grand Slam -turnaus, alkaa maanantaina. Suomalaisista mukana ovat Henri Kontinen ja Otto Virtanen.

Lipunmyynti Suomen ja Itävallan väliseen Davis Cup -otteluun 13.-14.9. on käynnistynyt upeasti ja lippuja on myytynä jo lähes 2500. Wimbledonin ajan 1.-14.7. voit hankkia lippuja Davis Cupiin 15 % alennuksella.

LIPUNMYYNTI

Kontinen/Peers valmiina Wimbledoniin

Henri Kontinen, 29, ja John Peers, 30, avasivat nurmikauden Queen´s Clubilla toissa viikolla – pari eteni hienosti välieriin saakka. Vuoden kolmanteen Grand Slamiin Kontinen ja Peers lähtevät kahdeksanneksi sijoitettuina. Avauskierroksella on vastassa espanjalaiset Marcel ja Gerard Granollers. Espanjalaisveljeksistä Marcel on ollut parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalla neljäntenä ja hän on pelannut myös Ranskan avointen ja US Openin nelinpelifinaaleissa viisi vuotta sitten.

– Peli tuntui ihan hyvältä Queen´s Clubilla. Vielä jäi kyllä parannettavaa, mutta koitetaan hioa viimeset asiat kuntoon ennen avauskierroksen otteluamme, kertoi Kontinen tämän vuoden ensimmäisistä kosketuksista nurmikentille.

Kahdessa aiemmassa Grand Slamissa suomalais-australialaiskaksikko on kirjauttanut finaalipaikan Australian avoimissa ja kolmannen kierroksen paikan Ranskan avoimissa. Kontinen avaa seuraavasti eroja massalta nurmelle siirryttäessä.

– Pidemmät pallorallit ovat aika harvinaisuuksia nurmella. Marginaalit pelillisesti pienenee ja omien syöttöjen pidon merkitys korostuu, koska murtoja on huomattavasti vaikeampi saada. Wimbledon poikkeaa matsien pituuden takia meidän kaikista muista vuoden kisoista, joten pitää jaksaa keskittyä paljon pidempään kuin muualla.

Viime vuonna Kontisen ja Peersin taival katkesi jo avauskierroksella. Parin paras saavutus on kaksi vuotta sitten saavutettu välieräpaikka. Suomalainen tenniskansa muistaa myös hyvin Kontisen ja brittiläisen Heather Watsonin sekanelinpelin mestaruuden vuonna 2016. Kontinen on myös tänä vuonna mukana sekanelinpelissä Watsonin kanssa, jonka kaaviot julkaistaan keskiviikkona.

WIMBLEDONIN KAAVIOT

Lisäksi nyt käynnistyi pisteiden kerääminen Tokion vuoden 2020 olympialaisia varten – tennis on kisaohjelmassa 25.7.-2.8.2020. Nelinpelikaavion koko olympialaisissa on 32 paria. Mikäli Kontinen (nelinpelin ATP-15) on ensi vuonna maailmanlistalla kymmenen parhaan joukossa 8.6. julkaistavalla listalla, lunastaa hän maapaikan Suomelle. Ehtona maapaikalle on, että pelaajan parin täytyy olla maailmanlistalla 300 parhaan joukossa joko kaksin- tai nelinpelissä. Tällä hetkellä Harri Heliövaara on nelinpelissä sijalla 167 sekä Emil Ruusuvuori kaksinpelissä sijalla 300 ja nelinpelissä 296. Lue olympialaisten karsintasysteemistä täältä.

Virtanen: ”Sulavasti sujui alustanvaihto ja nyt tuntuu hyvältä kentällä”

Otto Virtanen, 18, on parhaillaan valmistautumassa Wimbledonin poikien sarjaan Roehamptonissa. Kaksinpelissä Virtasen ottelut eivät sujuneet suunnitellusti, sillä hän kärsi sunnuntaina avauskierroksen tappion. Virtanen on vielä mukana nelinpelissä yhdessä Rinky Hijikatan kanssa.

ROEHAMPTONIN TURNAUSSEURANTA

Viime vuonna Virtanen saavutti historiallisen nelinpelimestaruuden Wimbledonin nurmella ja hänestä tuli viides suomalainen Grand Slam -turnausvoittaja – lue lisää täältä. Tänä vuonna Australian avoimissa suomalainen saavutti kaksinpelin puolivälieräpaikan, mutta Ranskan avoimissa taival päättyi jo avauskierroksille. Virtanen kertoo lähtevänsä hyvillä mielin kohti Wimbledonia.

– Sulavasti sujui alustanvaihto ja nyt tuntuu hyvältä kentällä. Viime vuodesta jäi monia positiivisia asioita mieleen – varsinkin taktiikan osalta. Olemme treenanneet hyökkäyspeliä ja lentolyöntien lisäämistä palloralleihin. Tarpeeksi rohkeasti lähden pelaamaan, koska ei sitä helppoa palloa nurmella montaa kertaa tule eteen, kertoi Virtanen.

Poikien sarjat käynnistyvät turnauksen toisella viikolla.

WIMBLEDONIN KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →