Viikkoennakko 26/2023 – SM-kilpailuiden pääsarja käyntiin tiistaina, Virtanen Wimbledonin karsinnoissa

26.6.2023  |  18:02  |  Ennakot

Tällä viikolla tapahtuu; Vierumäellä pelataan yleiset SM-kilpailut ja Virtanen karsii pääsarjapaikasta Wimbledonissa. Suomalaisjuniorit kilpailevat lisäksi niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä

Ruusuvuori hävisi avauskierroksella Eastbournessa, Virtanen Wimbledonin karsinnoissa

Emil Ruusuvuoren viimeinen valmistava kilpailu ennen kauden kolmatta Grand Slam -turnausta Wimbledonia päättyi avauskierrokselle maanantaina. Ruusuvuori (ATP-45) taipui Eastbornen nurmikilpailussa Gregoire Barrerelle (ATP-57) kolmessa erässä 6-3, 6-7, 6-7. Ranskalainen sai revanssin Ranskan avointen ensimmäiseltä kierrokselta, missä Ruusuvuori oli vahvempi viisi eräisessä kamppailussa. Ruusuvuori pelaa seuraavaksi ensi viikolla alkavassa Wimbledonissa.

ATP 250 | ISO-BRITANNIA

Otto Virtanen pelaa kuluvalla viikolla uran ensimmäistä kertaa Wimbledonissa. Virtanen (ATP-130) voitti avausottelussaan suomalais-sveitsiläisen Henri Laaksosen (ATP-252) 6-1, 6-4. Ottelu kesti vain 52 minuuttia. Toisella kierroksella tulee vastaan japanilainen Rio Noguchi (ATP-211). Paikka Wimbledonin pääsarjassa aukeaa kolmella voitolla.

”Peli tuntui tänään tosi hyvältä ensimmäisestä pisteestä viimeiseen asti. Oma fiilis oli myös tosi hyvä. Breikit molempien erien alkuun oli iso juttu, sain johtoasemassa pelailla. Pelaaminen nurmella on tuntunut päivä päivältä paremmalta; viimeisen viikon ajan on peli erityisesti alkanut tuntua liikkumisen ja lyöntien osalta luontevalta”, kommentoi Virtanen (lue lisää).

WIMBLEDON KARSINTAKAAVIO

SM-kilpailuiden pääsarjat käynnistyvät tiistaina – Haavisto ja Löfman kärkisijoitetut

Ulkokenttien Suomen mestaruuksista pelataan Vierumäellä 26.6.-2.7. Kaksinpelien kärkisijoitettuina ovat Ella Haavisto (Smash) ja Stella Remander (HVS) sekä Aleksi Löfman (HVS) ja Iiro Vasa (ÅLK).

Kilpailun hallitsevat ulkokenttien mestarit ovat Clarissa Blomqvist (HTK) sekä Eero Vasa (ÅLK). Vasa joutuu jättämään kilpailun väliin loukkaantumisen johdosta. Suomen mestaruuksista pelataan kaksin- ja nelinpeleissä sekä sekanelinpelissä. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelma on nähtävissä TennisÄssästä.

Turnauksen päätöspäivät, eli lauantai 1.7. ja sunnuntai 2.7., ovat nähtävillä myös selostettuina monikameralähetyksinä Ruutu Urheilun kautta. Lauantaina pelataan kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut sekä sunnuntaina kaksinpelien loppuottelut.

KAAVIOT & OHJELMA
ENNAKKO

Senioreiden SM-kisat Vuokatissa, 4. Fazer JGP Hyvinkäällä ja Jyväskylässä

Vuokatissa pelataan 29.6. alkaen tasakymppien senioreiden kaksinpelin SM-kilpailut. Järjestävänä seurana toimii Kouvolan Tennisseura. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelma on näkyvissä TennisÄssässä. Kilpailun kirkkaimmat mitalit ovat jaossa sunnuntaina.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT, KAAVIOT

Kauden 4. Fazer JGP -osakilpailu pelataan 10- ja 14-vuotiaiden osalta viikonloppuna Hyvinkäällä ja Jyväskylässä. Kilpailut käynnistyvät lauantaina ja loppuottelut ovat ohjelmassa maanantaina. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelmat julkaistaan TennisÄssään alkuviikon aikana. 12- ja 16-vuotiaiden osakilpailut ovat ohjelmassa ensi viikolla.

4. FAZER JGP 10V | HYTS, HYVINKÄÄ
4. FAZER JGP 14V | JTS, JYVÄSKYLÄ

Junioreita maailmalla

Vierumäellä pelataan tällä viikolla 12-vuotiaiden Cinia Next Gen Tour Tennis Europe -kilpailu. Mukana nähdään lukuisia suomalaisjunioreita. Ottelut käynnistyivät maanantaina ja loppuottelut ovat ohjelmassa sunnuntaina. Lisäksi suomalaisjunioreita pelaa kuluvalla viikolla alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | SAKSA
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIERUMÄKI
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LIETTUA

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden karsinnat pelattu… →