SM-kilpailuiden kaaviot julkaistu – Haavisto ja Löfman kärkisijoitetut

26.6.2023  |  12:56  |  Ennakot

Ulkokenttien Suomen mestaruuksista pelataan Vierumäellä 26.6.-2.7.

Kaksinpelien kärkisijoitettuina ovat Ella Haavisto (Smash) ja Stella Remander (HVS) sekä Aleksi Löfman (HVS) ja Iiro Vasa (ÅLK).

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR

Suomen mestaruuksista pelataan kaksin- ja nelinpeleissä sekä sekanelinpelissä. SM-mitaleiden lisäksi on jaossa muhkea rahapotti 11 875 euroa, josta kaksinpelien voittajat kuittaavat kumpainenkin 2000 euroa.

Viime kesänä ulkokenttien SM-kultaa tuulettivat kaksinpeleissä Clarissa Blomqvist (HTK) ja Eero Vasa (ÅLK), nelinpeleissä Aada Inna (HVS)/Eeva Ristola (Smash-Kotka) ja Eero Vasa/Iiro Vasa (ÅLK) sekä sekanelinpelissä Saara Aerila (RaVS/Ville Perkkola (La-Te).

 

KATSO KAIKKI SUOMEN MESTARIT 1912-

Turnauksen päätöspäivät, eli lauantai 1.7. ja sunnuntai 2.7., ovat nähtävillä myös selostettuina monikameralähetyksinä Ruutu Urheilun kautta. Lauantaina pelataan kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut sekä sunnuntaina kaksinpelien loppuottelut.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Haavisto, Remander, Blomqvist ja Gabran ennakkosuosit naisten kaksinpelissä

Kaksinpelien pääsarjakaaviot arvottiin maanantaina; maanantain ja tiistain aikana kaaviot täydentyvät karsinnat läpäisevillä pelaajilla.

Naisten hallitseva ulkokenttien mestari on Clarissa Blomqvist (HTK), joka on kisan kolmanneksi sijoitettu ja saa avauksessaan vastaansa Asta Miettisen (ÅLK). Blomqvist on ollut TEHO Sport Finnish Tourilla erittäin vahva ensimmäisissä osakilpailuissa: turnausvoitto Jyväskylässä ja hopeasija Helsingissä.

Kisan kärkisijoitetut Ella Haavisto (Smash) ja Stella Remander (HVS) tulevat Vierumäelle hyvässä vireessä juuri päättyneen maajoukkueturnauksen myötä (lue lisää). Kärkisijoitettujen joukon täydentää neljänneksi sijoitettu Helsingin Finnish Tour -kisan kesäkuussa voittanut Emelie Gabran (ÅLK).

Kaaviokohtia katsoessa selviää Haaviston ja Gabranin olevan yläkaaviossa sekä Remanderin, Blomqvistin ja viime kesän hopeamitalistin Venla Ahdin (Smash-Kotka) alakaaviossa.

Avauskierroksilla on luvassa useita mielenkiintoisia ottelupareja: esimerkiksi juuri 21-vuotiaiden SM-kultaa voittanut Aada Inna (HVS) kohtaa Emilia Lehtisen (HVS), kotikulmillaan pelaava Heta Nuutinen (LVS) saa vastaansa Eveliina Koivupuiston (STS) ja massakentillä viihtyvä Saara Aerila (ÅLK) haastaa kahdeksanneksi sijoitetun Sade Scharlinin (HVS).

SIJOITUSTEN MUKAISET PUOLIVÄLIERÄT
[1] Ella Haavisto, Smash – [6] Mariella Minetti, TaTS
[2] Stella Remander, HVS – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka
[3] Clarissa Blomqvist, HTK – [7] Marissa Minetti, TaTS
[4] Emelie Gabran, ÅLK – [8] Sade Scharlin, HVS

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR

 

Mestari vaihtuu miehissä – kärkisijoitettuina Löfman, Vasa, Kiiski ja Säätelä

Miesten kaksinpelin mestari vaihtuu, sillä hallitseva kultamitalisti Eero Vasa (ÅLK) on sivussa loukkaantumisen johdosta. Kärkisijoitetut ovat Aleksi Löfman (HVS), viime kesän hopeamitalisti Iiro Vasa (ÅLK), Lauri Kiiski (TaTS) ja Leevi Säätelä (HVS). Kärkisijoitetuista vain Kiiskillä on Suomen mestaruuksia ja kokeneen pallotaiturin päänahka on varmasti nuorien haastajien mielessä.

Kaaviossa on useita mielenkiintoisia kohtia. Esimerkiksi yläkaaviossa vuosien 2020 ja 2021 ulkokenttien mestari ja nyt ammattilaiskentille tähyävä Patrick Kaukovalta (HVS) kohtaa puolivälierässä mahdollisesti Löfmanin, joka niin ikään tahkoaa ammattilaispelejä pääasiassa. Yläkaaviossa on myös seitsemänneksi sijoitettuna Jyväskylän TEHO Sport Finnish Tour -avausosakilpailun voittanut hallitseva sisäkenttien hopeamitalisti Santtu Leskinen (GT).

Alakaaviossa konkari Kiiskiä haastavat Smash-Kotkan Ahdin veljekset: avauskierroksella Ville-Petteri Ahti ja mahdollisesti puolivälierässä juuri Vuokatin juhannuskisan voittanut hallitseva sisäkenttien mestari Vesa Ahti. Mahdollisesti herkullisin avauskierroksen ottelu nähdään kuudenneksi sijoitetun ja viime kesän pronssimitalistin Peetu Pohjolan (TaTS) ja juuri Finnish Tour -kisan Helsingissä voittaneen Oskari Eerolan (LVS) välillä.

SIJOITUSTEN MUKAISET PUOLIVÄLIERÄT
[1] Aleksi Löfman, HVS – [8] Patrick Kaukovalta, HVS
[2] Iiro Vasa, ÅLK – [6] Peetu Pohjola, TaTS
[3] Lauri Kiiski, TaTS – [5] Vesa Ahti, Smash-Kotka
[4] Leevi Säätelä, HVS – [7] Santtu Leskinen, GT

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR

Nelinpelit ja sekanelinpeli tuovat monipuolisuutta ja jännitystä katsojille

Kaksinpelien lisäksi pelataan SM-kilpailuissa nelinpelit ja sekanelinpeli, joiden loppuottelut ovat luvassa lauantaina.

Kärkisijoitetut parit ovat miehissä Oskar Antinheimo (HVS)/Iiro Vasa (ÅLK) ja Vesa Ahti (Smash-Kotka)/Roni Rikkonen (TaTS) sekä naisissa Emelie Gabran (ÅLK)/Aada Inna (HVS) ja Ella Haavisto (Smash)/Stella Remander (HVS). Sekanelinpelissä korkeimmalle on sijoitettu Tuomas ja Helmi Männistö (VT) ja Ville-Heikki Talvenmaa/Karoliina Krook (HTK).

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen aloitti Wimbledonin… →