Viikkoennakko 13/2023 – Ruusuvuori ja Heliövaara jatkavat Miamin Mastersissa, Hangossa korkeatasoinen junioreiden ITF-kilpailu

27.3.2023  |  19:54  |  Ennakot

Ruusuvuori sekä Heliövaara jatkavat otteluita Miamissa. Ammattilaiskentillä nähdään myös Virtanen, Niklas-Salminen ja Haavisto. Suomalaisjuniorit kilpailevat Hangossa Cinia Next Gen Tour J100 ITF-kilpailussa.

Ruusuvuori ja Heliövaara jatkavat Miamissa

Emil Ruusuvuori eteni myöhään sunnuntai-iltana 16 parhaan joukkoon ATP Masters -turnauksessa Miamissa. Ruusuvuori (ATP-54) kohtasi kolmannella kierroksella japanilaisen Taro Danielin (ATP-97). Suomalainen oli vahvempi ja kukisti Danielin kahdessa erässä 6-3, 7-6(3) (lue lisää).

”Tuntuu tosi hyvältä olla 16 parhaan joukossa, selvästi Miamin olosuhteet sopivat minulle. Hän on todella vahva takakentältä ja on viime aikoina voittanut monia nimimiehiä. Tänään avain voittoon oli aggressiivinen hyökkäävä peli. Putosin kärryiltä kuinka monesti tulin verkolle, erityisesti toisen erän tie-breikissä. Olin oikeissa paikoissa valmiina ja lisäksi syötin hyvin erityisesti hänen mahdollisuuksien aikana.”

Ruusuvuori oli neljännellä kierroksella Miamissa myös vuonna 2021. Tiistaina neljännellä kierroksella saa suomalainen vastaansa 26. sijoitetun hollantilaisen Botic van de Zandschulpin (ATP-32).

Turnauksessa on jatkossa myös Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool, jotka voittivat nelinpelin ensimmäisellä kierroksella parin Maxime Cressy/Andreas Mies 6-3, 6-1.

Viidenneksi sijoitettu suomalais-brittipari saa toisella kierroksella vastaansa sijoittamattomat kaksinpeliin keskittyvät Alexander Bublikin ja Miomir Kecmanovicin. Ottelu on ohjelmassa aikaisintaan klo 20.00 maanantaina.

ATP MASTERS 1000 | MIAMI

Virtanen ja Niklas-Salminen Ranskassa

Otto Virtanen sekä Patrik Niklas-Salminen ovat molemmat mukana tällä viikolla Ranskan Lillessä pelattavassa ATP Challenger -turnauksessa. Neljänneksi sijoitettu Virtanen (ATP-139) kohtaa ensimmäisellä kierroksella bulgarialaisen Dimitar Kuzmanovin (ATP-198). Ottelu on ohjelmassa tiistaina klo 12.00.

Viime viikolla Challenger-kilpailun finaalissa pelanneet Niklas-Salminen ja Bart Stevens aloittavat urakkansa niin ikää Kuzmanovia vastaan, joka pelaa nelinpelissä yhdessä Altug Celikbilekin kanssa. Ottelu ei ole tiistain ohjelmassa.

ATP CHALLENGER 100 | RANSKA

ITF-kiertueella puolestaan Ella Haavisto pelaa Turkin 15 000 dollarin kilpailun karsinnoissa. Haavisto on voiton päässä pääsarjasta. Suomalaisista Vesa Ahdin tie päättyi kilpailun karsintoihin.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Cinia Next Gen Tour ITF-kilpailu Hangossa, senioreita MM-kilpailuissa

Hangossa järjestetään tällä viikolla J100 kategorian (entinen 3. kategoria) alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailu. Suomessa ei ole järjestetty lähi vuosina yhtä korkeatasoista junioreiden kansainvälistä ITF-kilpailua. Mukana turnauksessa nähdään useita suomalaisjunioreita niin pääsarjassa kuin karsinnoissakin. Pääsarjan ensimmäisen kierroksen ottelut käynnistyvät keskiviikkona ja voittajat ovat selvillä viikon päätteeksi sunnuntaina.

Junioreita on mukana tällä viikolla myös alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO, SUOMI
J30 ITF WORLD TOUR JUNIORS | TRINIDAD & TOBAGO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LATVIA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | TURKKI

Senioreiden MM-kilpailut pelataan Turkissa tällä viikolla. Mukana MM-mitaleista taistelee myös suomalaisia.

ITF MASTERS TOUR, MM-KILPAILUT 30-50V | TURKKI

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool murskavoitolla puolivälieriin… →