Viikkoennakko 1/2023 – Vuosi käynnistyy vauhdilla ammattilaiskiertueella

2.1.2023  |  14:28  |  Ennakot

Kuva: ATP

Vuosi 2023 käynnistyy vauhdilla. Ammattilaiskentillä nähdään mukana lukuisia suomalaisia ja kotimaassa pelataan kauden ensimmäinen Fazer JGP -osakilpailu.

Ruusuvuori aloittaa kauden Intiassa

Emil Ruusuvuori (ATP-40) käynnistää kautensa Intiasta. Ruusuvuori ylsi viime vuonna Punen turnauksessa uransa ensimmäiseen ATP-finaaliin. Suomalainen on tämän vuoden kilpailun kolmanneksi sijoitettu ja samalla suoraan toisella kierroksella. Ruusuvuori kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Benjamin Bonzin (ATP-60), joka kukisti avauskierroksella Chun-Hsin Tsengin 6-0, 6-3. Bonzi ja Ruusuvuori ovat kohdanneet toisensa kahdesti aiemmin voittojen jakautuessa tasan 1-1. Pelaajien kolmas keskinäinen ottelu ei ole tiistain otteluohjelmassa.

Ruusuvuori on mukana myös turnauksen nelinpelissä yhdessä ecuadorilaisen Diego Hidalgon kanssa. Pari kohtaa avauskierroksella maanantaina britit Julian Cash/ Henry Patten. Ottelu käynnistyy aikaisintaan klo 14.00.

Myös Otto Virtanen oli mukana Intiassa, mutta hävisi karsintojen ensimmäisellä kierroksella Ramkumar Ramanathanille 2-6, 7-5, 6-2.

ATP 250 | PUNE

Heliövaara/Glasspool kolmanneksi sijoitettuja Adelaidessa

Viime vuoden upeasti ATP Finaaleihin päättäneet Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool käynnistävät kautensa Australiasta Adelaiden kilpailusta. Heliövaara/Glasspool pari on kovatasoisen kilpailun kolmanneksi sijoitettuja ja suoraan toisella kierroksella. Pari kohtaa ensimmäisessä ottelussaan voittajan tiistain kamppailusta Alexander Erler/ Lucas Miedler ja Quentin Halys/ Constant Lestienne.

ATP 250 | ADELAIDE 

Kulikova ja Vasa ITF-kilpailuissa

Anastasia Kulikova pelaa tällä viikolla Thaimaassa ITF-kiertueella. 22-vuotias Kulikova kohtaa kilpailun ensimmäisellä kierroksella ykköseksi sijoitetun unkarilaisen Reka Luca Janin. Ottelu ei ole ohjelmassa tiistaina. Eero Vasa puolestaan käynnistää kautensa Yhdysvalloissa Kaliforniassa. Vasa on $25,000 ITF-kilpailun karsintojen ykköseksi sijoitettu ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella maanantaina Trey Hilderbrandin.

ITF WORLD TENNIS TOUR | W40 THAIMAA
ITF WORLD TENNIS TOUR | M25 USA

Oulussa kauden 1. Fazer JGP

Fazer Junior Grand Prix -kilpailusarja on nuorille tarkoitettu laadukas kilpailusarja, jossa pelataan 10-, 12-, 14- ja 16 -vuotiaiden luokissa. Kaikissa ikäryhmissä pelataan sekä kaksin- että nelinpeliluokat. Vuoden 2023 käynnistävät 10- ja 12-vuotiaiden sarjat ensimmäisessä Fazer JGP -osakilpailussa Oulussa viikonloppuna. Kilpailun kaaviot julkaistaan tiistaina. 14- ja 16-vuotiaat pelaavat ensimmäisen Fazer JGP -osakilpailun 21.-23.1. Turussa.

1. FAZER JGP 10v & 12v | OULU

Kotimaan kilpailun lisäksi Nuppu Palm on mukana Ruotsissa junioreiden ITF-kilpailussa.

ITF WORLD TENNIS TOUR | J100 RUOTSI

Jaa:

Seuraava uutinen: Vapaaehtoiseksi Suomi –… →