Venäläisparille IPP Openin nelinpelin voitto

16.11.2007  |  21:00

Kaksi ottelupalloa ei riittänyt – Heliövaaralle ja Kontiselle finaalitappio

Vasta ottelutie-breakissa ratkaisivat venäläiset Michail Elgin ja Alexandre Kudryavtsev IPP Openin, 50.000$ ATP Challenger-turnauksen, nelinpelin voiton perjantai-iltana Talissa, Helsingissä. Suomalaisjuniorit Harri Heliövaara, 18, ja Henri Kontinen, 17, jotka tulivat kisaan mukaan villillä kortilla, mursivat ensimmäisen erän ensimmäisessä pelissä Kudryavtsevin syötön, mutta Kontinen hävisi kaksi peliä myöhemmin omansa. Suomalaiset menivät 4-3 johtoon murrettuaan Elginin syötön ja etenivät tämän murron turvin erävoittoon 6-4.
Toinen erän alun venäläiset pelasivat tarkemmin, mursivat toisessa pelissä Kontisen syötön suomalaisten saamatta siinä pistettäkään. Suomalaispari kuroi venäläisten 3-0 johdon tasoihin, kun pitivät omat syöttönsä ja mursivat Kudryavtsevin syötön. Edettiin tasatahtia 5-5:een, Elgin piti syöttönsä, mutta sen jälkeen venäläiset mursivat Heliövaaran syötön, vaikka Elgin tekikin pelissä kolme virhettä. Tasan 40/40 jälkeisen pitkän rallin jälkeen Kontisen kämmen jäi verkkoon. Erä kirjattiin venäläisille 7-5.
Ottelun ratkaisu siirtyi näin ottelutie-breakiin, jota suomalaiset johtivat iloisesti 3-0 ja vielä 4-2. Venäläiset etenivät 5-4 johtoon, mutta siitä edettiin 8-8 tasatilanteeseen. Suomalaiset veivät pisteen, kun Elgin löi Kontisen palautuksen verkkoon. Suomalaisilla oli ensimmäisen ottelupallo 9-8 tilanteessa, mutta venäläiset tasoittivat Elgin palauttaessa Heliövaaran syötön pitkin linjaa. Seuraavan pisteen suomalaiset, kun Kontinen jysäytti komean lentolyönnin venäläisten tavoittamattomiin. Toisen ottelupallon Elgin palautti Heliövaaran jalkoihin. Päästiin vielä 11-11 –tilanteeseen, mutta sitten venäläiset mursivat Kontisen syötön ja pitivät Kudryavtsevin syötön ottaen ottelutie-breakin luvuin 13-11.
Heliövaara ja Kontinen saivat kakkostilasta 42 ATP-pistettä, mutta olivat todella harmissaan voiton karattua vastustajille.
-Ihan erilainen ottelu oli kuin kolme aiempaa, sanoi Kontinen. – Vastustajat pelasivat paljon takakentältä ja löivät sieltä lujaa.
-Ei tämä huono ottelu ollut, mutta yksi piste olisi pitänyt pelata toisin, tiivisti Heliövaara parin kokemaa harmitusta.
Lauantaina IPP Openissa pelataan klo 12 alkaen kaksinpelin välieräottelut, ensin Kristian Pless Tanska – Steve Darcis Belgia ja sen jälkeen Tobias Kamke Saksa – Michail Elgin Venäjä.
Klo 16 alkaen nähdään Talin kymppikentällä näytösottelu, jossa kohtaavat Jarkko Nieminen ja Nicolas Kiefer.

Seuraava uutinen: Darcis ja Kamke… →