Venäläisjuniorit putsasivat pöydän Vierumäellä

31.10.2011  |  15:13

Nokia Junior Cup, juniorien 4.kategorian ITF-pistekilpailu, päättyi venäläisjuhliin Suomen urheiluopistolla Vierumäellä. Poikien kaksinpelin voitti 15-vuotias Karen Khachanov, joka sai tosin tehdä täyden päivätyön loppuottelussa voittaakseen Simeon Rossierin kolmessa erässä.
Rossier, vasenkätinen 16-vuotias sveitsiläinen kukisti HVS:n Oskar Nurmion välierissä; sekin ottelu kesti kolme erää. 18-vuotias Nurmio oli turnauksessa pisimmälle edennyt suomalainen.
Tyttöjen kaksinpelin voittaja, 16-vuotias Anastasiya Saitova, selvitti loppuottelun helposti, sillä Viron Eva Paalma kukistui luvuin 6-2, 6-2. Suomalaistytöistä pisimmälle eteni Smashin Hanna Tolonen, joka nousi karsinnoista ja eteni puolivälieriin.
Poikien nelinpelin loppuottelu oli täysin venäläisten jäsenten välinen kisa: sijoittamattomat Nikita Gura ja Maxim Kravtsov voittivat kakkossijoitetut Alexander Chepelevin ja kaksinpelivoittaja Khachanovin ottelutie-breakissa 10-5. Villillä kortilla mukaan päässeet Smashin Mika Kosonen ja Rasmus Lindström etenivät aina välieriin, jossa tuli kuitenkin tappio Chepelville ja Khachanoville.
Anastasiya Saitovasta tuli kisan tuplavoittaja, kun hän latvialaisparinsa Madara Straumen kanssa voitti tyttöjen nelinpelin. Myös tässä finaalissa ratkaisu tuli vasta ottelutie-breakissa, jossa pari voitti Tanskan Ulrikke Hoeyerin ja Venäjän Anastasiya Rychagovan 10-8. Suomalaisista puolivälierissä olivat Holopaisen kaksoset LVS:n Naomi ja Wanda sekä Smashin Mia Nicole Eklund venäläisparinsa Vera Bessovan kanssa. (RN)