Vasat uran toiseen ammattilaisturnausvoittoon

6.11.2021  |  11:53  |  Raportit

Eero ja Iiro Vasa voittivat nelinpelin $25,000 ITF-turnauksen Israelissa. Turnausvoitto on veljesparin toinen yhdessä, ensimmäinen tuli pykälää matalampi tasoisesta turnauksesta elokuussa Virossa.

Sijoittamattomat Vasat olivat erinomaisella pelipäällä läpi viikon. Kaksikko ei hävinnyt turnauksessa erääkään matkalla loppuotteluun ja tiukimmillaan oli erä päättynyt 6-4. Loppuottelussa asettuivat vastaan neljänneksi sijoitetut japanilaiset Naoki Nakagawa/Rio Noguchi.

Finaalin avauserä noudatteli kovalyöntisten suomalaisten käsikirjaa. Noin 20 minuuttia ja tulostaululle murskaavat 6-1 lukemat.

Myös toinen erä alkoi vahvasti Vasojen siirtyessä murrolla 3-1 johtoon. Japanilaisvastustajat ottivat kuitenkin murron takaisin ja menivät 4-3 johtoonkin. Suomalaisparilla oli murtopalloja 5-4 ja 6-5 johtoihin, mutta ei onnistunut hyödyntämään niitä. Lopulta ratkaisu saatiin tie-breikissä, jossa Vasat eivät antaneet otteen lipsahtaa käsistään, vaan ottivat turnausvoiton erin 6-1, 7-6(3).

– Ottelu oli hallinnassamme koko ajan, vaikka toinen erä menikin numerollisesti tiukalle. Siinä oli paljon no ad -pisteitä, erä olisi hyvin voinut tulla meille 6-2, sanoi Eero.

– Oli hyvä ottelu meiltä, täydensimme taas toisiamme hyvin. Toisessa erässä oli itselläni vähän vaikeampaa, mutta siinä tilanteessa Eero nosti tasoaan ja johdatti meidät voittoon, täydensi Iiro.

Vasat ovat luonnollisesti tyytyväisiä toiseen ammattilaisturnausvoittoon, erityisesti kun se tuli palkintoarvoltaan korkeammassa turnauksessa.

– Tästä on hyvä jatkaa. Nyt vaan tällä tasolla lisää voittoja ja toivottavasti pääsemme kohti Challengereita, päätti Eero.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISRAEL

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool hävisivät loppuottelun… →