Vasa 21-vuotiaiden tuplamestaruuteen

15.6.2020  |  19:52  |  Raportit

Sunnuntaina Laura Hietaranta (HVS) nappasi 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden (lue lisää) ja maanantaina juhlimaan pääsi Iiro Vasa (ÅLK), joka otti haltuunsa niin kaksin- kuin nelinpelin.

Kaksinpelin välierissä kohtasivat ykköseksi sijoitettu Roni Rikkonen (TaTS) ja seitsemänneksi sijoitettu Oskar Antinheimo (HVS) sekä toiseksi sijoitettu Aleksi Löfman (HVS) ja kolmanneksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK). Molemmista välieristä tuli erittäin tiukat ja tasokkaat. Kärkisijoitettu Rikkonen onnistui voittamaan Antinheimon 6-4, 3-6, 6-4 ja Vasa käänsi ottelun itselleen Löfmania vastaan 5-7, 6-3, 6-4.

Myös loppuottelusta kehkeytyi tasaväkinen, suorastaan trilleri. Ratkaisu venyi kolmanteen erään, kun avauserän vei Rikkonen 7-6(6) ja toisen Vasa 6-1. Ratkaiseva erä venyi avauserän tavoin tiebreikkiin. Siinä Vasa meni 6-3 johtoon ja sinetöi lopulta mestaruuden verkolta. Loppulukemat 6-7(6), 6-1, 7-6(5).

– Hyvä fiilis jäi turnauksesta! Etenkin kun tämä voitto tuli vielä massalla – tykkään enemmän kovista kentistä, joilla olen mielestäni parempi. Roni pelasi finaalissa tiukoissa paikoissa hyvin ja mielestäni olin ehkä vähän alakynnessä kolmannessa. Pääsin onneksi hyvin mukaan sitten lopulta ja sain otettua ottelun itselleni. Voiton avain oli se, että olin mentaalisesti melko vahva ja taistelin loppuun asti, kommentoi Vasa.

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Vasa juhli myös nelinpelissä

Iiro Vasa täydensi hienon viikkonsa voittamalla myös nelinpelin yhdessä Oliver Saarisen (ETS) kanssa. Viidenneksi sijoitettu pari kukisti välierissä ykköseksi sijoitetut Aleksi Löfmanin (HVS) ja Niila-Tapio Maggan (OVS) 6-2, 6-2. Alakaaviossa sijoitetut parit eivät yltäneet ratkaisukierroksille. Sijoittamaton HVS:n pari Oskar Antinheimo/Otso Martikainen tiputti toisella kierroksella jatkosta toiseksi sijoitetut Valtteri Laitisen (OVS) ja Tuomas Rikkosen (ÅLK) sekä välierissä kahdeksanneksi sijoitetut Juho-Eric Biggsin (SVS) ja Otto Leikolan (HVS) 7-6, 6-4. Loppuottelussa Vasa/Saarinen kukisti Antiheimon ja Martikaisen tiukasti kahdessa erässä 7-6(3), 7-5.

Tyttöjen nelinpelin mestaruuteen etenivät neljänneksi sijoitetut Clarissa Blomqvist (HTK) ja Emelie Gabran (HVS). Pari taisteli välierissä ja loppuottelussa täydet kolme erää. Välierässä kaatui toiseksi sijoitettu pari Annika Hakovirta/Asta Miettinen (ÅLK) 5-7, 6-3, 10-8 ja loppuottelussa kolmanneksi sijoitetut Ella Haavisto (Smash) ja Venla Ahti (Smash-Kotka) 7-5, 4-6, 11-9.

Jaa:

Seuraava uutinen: Mikä tenniksessä koukuttaa?… →