27.11.2008  |  10:35

Pelaajat voittivat Valmentajat 9-6

Pelaajat-Valmentajat 9-6

Jarkko Niemisen, Saku Siivosen (Valmentajien valmentaja) ja Joakim Bernerin johdolla pystyyn laitettu Valmentajat vastaan Pelaajat sählyottelu näki eilen päivänvalon Meilahden liikuntakeskuksen salibandykentällä. Davis Cup-joukkue on monena vuotena päättynyt vuoden pelaamalla leikkimielisen sählypelin kauden päätteeksi. Täksi vuodeksi rinkiä oli päätetty hieman laajentaa ja lopputuloksena pelattiin sähly/salibandyottelu, jossa vastakkain asettuivat Valmentajat ja Pelaajat. Pelaajien joukkue koostui pääasiallisesti Davis Cup-pelaajista, Pajulahti Teamista, jonka valmentaja Ville Liukko oli tuonut paikalle ennen yleisten SM-kisojen alkamista, sekä nuorten maajoukkuepelaajista, kapteenina itseoikeutetusti koollekutsuja Jarkko Nieminen. Valmentajien joukkue koostui pääsääntöisesti tennisvalmentajista, sekä muuten tenniskentiltä tutuista pelimiehistä, kapteenina toimi Ville Tihveräinen. Yhteensä pelaajia oli paikalle päässyt 29.

Neljän 20 minuutin erän pelaamisen jälkeen tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi Pelaajien riemuksi 9-6 voittoon. Valmentajien pettymys oli käsin kosketeltavaa. Pelaajat karkasivat heti ottelun ensimmäisessä erässä 5-0 johtoon, josta Valmentajat eivät pystyneet enää nousemaan, vaikka pääsivät ottelun loppuhetkillä kahden maalin päähän. Ottelun lopullinen niitti tuli kun Pelaajat tekivät 9-6 maalin alivoimalla. Ottelussa jaettiin kolme jäähyä, jotka kaikki menivät Pelaajien joukkueelle, kaksi jäähyistä johtui väärästä vaihdosta pelin loppupuolella, eli Pelaajat väsymyksen yrittivät pelata liian monella kenttäpelaajalla. Valmentajien ylivoima oli kuitenkin liian tehotonta.

Pelaajien puolelta kunnostuivat maalilla urheilullista lahjakkuuttaan esittänyt Harri Heliövaara, joka huutoäänestyksellä valittiin kentän parhaaksi pelaajaksi. Kenttäpelaajista Jarkko Niemisen jalat liikkuivat jälleen erinomaisesti ja suoraviivainen pelaaminen tuotti Jarkolle yhden maalin ja paljon harmia Valmentajien puolustukselle. Juuso Ojanen teki Pelaajille kaksi maalia. Muut maalintekijät Jarkon ja Juuson lisäksi olivat: Tuomas Manner, Herkko Pöllänen, Sami Huurinainen, Tuomo Ojala, Teemu Kolari ja Juho Paukku.

Valmentajien puolella ei jalat liikkuneet aivan Pelaajien tapaan, mutta kokemuksen ja auktoriteetin tuomalla itseluottamuksella valmentajat hallitsivat näennäisesti ottelua. Kädet vain ”jäätyivät” maalintekopaikoissa. Valmentajien puolelta massasta nousivat esille nuorempana jääkiekkoa pelanneet Jussi Koivisto, Olli Leppänen ja Ismo Rönkkö, jokaiselle maali mieheen. Puolustuksessa isännän ottein peliä johti Henrik Zilliacus. Valmentajien muista maaleista vastasivat: Vili Nurmi, Gabor Lovro ja Ville Tihveräinen.

Kaikki pelaajat selvästikin nauttivat hieman erilaisesta mailapelistä, johon ovat tottuneet ja yhteishenki oli hyvä vielä ottelun jälkeenkin, pientä huulenheittoa unohtamatta. Valmentajille jäi varmasti ottelusta hieman hampaankoloon. Kenelläkään ei tullut ottelusta loukkaantumisia, joten tapahtuma varmasti tullaan joskus uusimaan.

Seuraava uutinen: Paloheimo Tampereen tenniskeskuksen… →