Valmentajakoulutus

17.4.2009  |  12:00

Uusia kilpavalmentajia valmistui Pajulahdesta

Tennisliitto järjesti ensimmäistä kertaa uudistetun Kilpavalmentajakoulutuksen, joka rakennettiin entisen III-tason koulutuksen eli Huippuvalmentajakoulutuksen tilalle. Koulutuksen laajuus on 200 tuntia, josta osa on etäopiskelua. Kilpavalmentajakoulutus on korkein Tennisliiton järjestämä koulutustaso, tosin koulutusjärjestelmään lisättiin vuonna 2008 myös Liikuntakeskus Pajulahden järjestämä Valmentajan ammattitutkinto, joka on IV-tason valmentajakoulutus.

Kilpavalmentajakoulutuksen lähijaksojen teemat ovat:

1) Kilpavalmennus ja henkinen valmennus
2) Tekninen ja taktinen valmennus
3) Fyysinen valmennus ja ravintotietous

Syksyllä 2008 alkaneeseen ja maaliskuussa 2009 päättyneeseen koulutukseen osallistui yhdeksän valmentajaa eri puolilta Suomea. Kouluttajat olivat oman alansa asiantuntijoita: kilpavalmentajan tehtävästä ja valmennusfilosofiasta olivat puhumassa Olli Leppänen ja Saku Siivonen, Henrik Dettmann sekä Erik Hakkarainen. Henkisestä valmennuksesta luennoivat Timo Klemola ja Niko Nuutinen. Tekniikka- ja taktiikkaopetuksen asiantuntijoina toimivat Jussi Koivisto ja Ville Liukko. Fyysisen valmennuksen ja ravintotietouden kouluttajina olivat Marko Haverinen ja Pekka Kainulainen, joka vastasi samalla koulutuksen kokonaisuudesta. Tärkeä osa koulutusta oli myös tietopaketti Antidopingtyöstä , josta vastasi ADT:n Pekka Pitkälä.

Osallistujat tekivät koulutuksen aikana viisi kirjallista kehitystyötä:

1. Urheiluvalmennus –kirjan referointi
2. Oman valmennusfilosofian rakentaminen
3. Nykytenniksen tekniikka ja taktiikka naisissa ja miehissä
4. Pelaajan henkinen, tekninen ja taktinen kehityssuunnitelma
5. Kohti ihmisen valmentamista –kirjan referointi

Valmentajia ei siis päästetty helpolla, vaan tutkinnon suorittaminen vaati paljon työtä ja sitoutumista. Samalla koulutus antoi valmentajille paljon eväitä kilpavalmentajan vaativaan, mutta palkitsevaan ja motivoivaan työhön.

Valmentajat vasemmalta: Toni Hannula (Smash), Tero-Pekka Henell (TVS), Leena Virta (ETS), Jaakko Immonen ( KarTe ), Jouni Hatakka (EVS), Timo Kauranen (JTS), Antti Laitinen ( HyTS ), Toomas Jürikivi (GVLK), koulutuspäällikkö Pekka Kainulainen ja Tuomas Jääskeläinen (PTT).

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkosta kirja… →