Jarkosta kirja

17.4.2009  |  15:00

Jarkko Niemisen uudistetut verkkosivut

Jarkko Nieminen teki kymmenen ammattilaisvuoden jälkeen välitilinpäätöksen

Pelaamisen lumo ilmestyy toukokuussa

"Kentällä olen yksin. Siitä on osattava ottaa voimaa. On unohdettava kaikki muu. Ottelun aikana ajatusten on pysyttävä kentällä, vaikka maailma huojuisi ympärillä. Ei voi katua eikä jossitella mitään. On vain pelattava, keskityttävä joka lyöntiin. Mutta ei niin kuin viimeiseen, vaan niin, että tietää heti, mitä tehdä seuraavaksi. On keskityttävä omaan suoritukseen ja samalla luettava vastustajan siirtoja kuin nopeatempoista shakkia. Siitä syntyy peliin paine – ja nautinto."

Jarkko Nieminen on pelannut tennistä ammatikseen kymmenen vuotta, kiertänyt kymmeniä maita ja satoja turnauksia. Teoksessa Pelaamisen lumo hän kertoo matkastaan huipulle, pohtii urheiluun liittyvää julkisuutta ja käy läpi hienoimpia hetkiään ja pahimpia pettymyksiään. Teoksesta välittyy pelaamisen ilo, tinkimätön työ tavoitteiden eteen ja turnausarjen tunnelmat. Pelaamisen lumo on sukellus maailman vanhimman mailapelin kiehtovaan maailmaan ja ammattilaiskiertueen armottomuuteen.

Kirjassa on valokuvia eri vuosilta, otteita harjoittelupäiväkirjoista, Niemisen uraa läheltä seuranneiden kommentteja sekä kattava liite Niemisen turnaushistoriasta voittoineen ja tappioineen. Sekin selviää, mitä Björn Borg vastasi, kun Nieminen nuorena juniorina kehui tämän kalsareita.

Uudistetut verkkosivut

Jarkko Niemisen verkkosivut on uusittu. Jarkko kirjoittaa sinne myös blogia. Englanninkieliset sivut avautuvat osoitteesta www.jarkkonieminen.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukku voiton päässä… →