Valmentaja- ja ohjaajakoulutusta uudistetaan vuodelle 2013

14.12.2012  |  20:35

Koulutusjärjestelmää on kehitetty useita kertoja vuosien 2005-2012 aikana. Ensimmäisessä laajassa uudistuksessa vuonna 2005 kaikkien koulutustasojen sisällöt uudistettiin täydellisesti ja niille kirjoitettiin uudet materiaalit. Samalla I-tason koulutukset yhtenäistettiin. Vuoden 2007 koulutusten kehittämishankkeeseen kuului koulutustasojen laajuuksien muuttaminen VOK-perusteiden mukaiseksi ja VAT:n ottaminen mukaan koulutusjärjestelmäkokonaisuuteen vuonna 2007.

Toinen laajamittainen uudistus toteutetaan vuodelle 2013. I-III-tasojen koulutuksista muokataan entistä paremmin nykyistä oppimiskäsitystä vastaavia, joka näkyy lisääntyneenä opiskeluna omassa toimintaympäristössä (enemmän etäopiskeluja ja etäjaksoja sekä useampia ja lyhyempiä lähijaksoja). Kaikkien tasojen laajuutta kasvatetaan ja vaatimustasoja nostetaan. Oman ammattitaidon ja seuran toiminnan kehittäminen nostetaan tärkeimmäksi tavoitteeksi ja mentorointi korostuu (kouluttaja, vertaismentorointi ja seuran sitoutuminen mentorointiin). Jokaisella tasolla opiskelijoiden on useita käytännön näyttöjä ja kirjallisia näyttötehtäviä, jotka on suoritettava hyväksytysti tutkinnon saamiseksi.

Vuosien 2012-2013 uudistukseen kuuluu myös siirtyminen sähköiseen oppimisympäristöön, sähköisten tietopankkien ja materiaalien käyttäminen ja kehittäminen (iCoach, Tenniskoulumalli), valmentajien osaamisen tunnistamisen nykyaikaistaminen ja auktorisointirekisterin uudistaminen (erilaiset osaamisalueet).

Uudistuksen myötä Suomen Tennisliiton koulutukset saavat ITF:n sertifioinnin vuosiksi 2013-2016.

Lue lisää koulutusjärjestelmästä ja uusituista koulutustasoista: https://www.tennis.fi/koulutus/valmentaja-+ja+ohjaajakoulutus/

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tenniksen SM-liigaa pelattiin… →