Suomen Tennisliitto ja Good to Great -tennisakatemia yhteistyöhön

13.12.2012  |  16:10

Nicklas Kulti (vas.), STL:n toimitusjohtaja Teemu Purho ja Magnus Norman Suomen Tennisliiton ja Good to Great -tennisakatemian yhteistyön julkistamistilaisuudessa torstaina 13.12.2012.
Kuva: Pekka Sipola

 

Suomen Tennisliitto ja Good to Great -tennisakatemia 
kehittämään suomalaista huipputennistä

Suomen Tennisliitto ja ruotsalaisten tennisammattilaisten Magnus Normanin, Nicklas Kultin ja Mikael Tillströmin perustama ja johtama tennisakatemia Good to Great (GTG)  on käynnistänyt yhteistyön.
Good to Great tukee Suomen Tennisliiton valmennusjärjestelmää tuomalla mukaan korkeatasoista kansainvälistä osaamista niin potentiaalien pelaajien kehittämisessä huippupelaajiksi kuin valmentajien ammatillisen tieto-taidon lisäämisessä.

Pelaajien kehittymistä GTG tukee tarjoamalla parhaille pelaajille viikkokohtaista harjoittelua akatemiassa, joka toimii SALK-hallissa Brommassa, Tukholman liepeillä. 

GTG ja STL järjestävät myös valmennusleirejä sekä Suomessa että Ruotsissa.  GTG -akatemian 29 pelaajasta valtaosa on vielä juniori-ikäisiä pelaajia, joten yhteisleirit  nuorten suomalaispelaajien kanssa tulevat olemaan antoisia monella tavoin.
Suomalaispelaajille aukeaa myös mahdollisuus osallistua GTG:n ruotsalaispelaajien kanssa samoille kilpailumatkoille, joita akatemian valmentajat vetävät.

Suomalaisvalmentajien valmennusosaamisen nostamiseksi uudelle tasolla GTG ja STL tulevat järjestämään koulutusseminaareja. Suomalaisvalmentajille tarjotaan mahdollisuutta sekä pidempiaikaiseen työharjoitteluun että valmentajavaihtoon GTG:ssa STL:n koulutusohjelman puitteissa.

Good to Great -tennisakatemian valmentajat tulevat tekemään käyntejä suomalaisissa huippuseuroissa – tarkoituksena on kehittää seuratason valmennusta. Käynneillään GTG:n valmentajat osallistuvat seuran harjoituksiin ja tukevat seuran pelaajien ja valmentajien kehitystä, tapaavat seurojen toimijoita, johtoa ja pelaajien vanhempia.

Good to Great osallistuu myös tenniksen markkinointiin kehittämällä yhteistyötä yritysten kanssa. GTG on mukana yritystapahtumissa valmentajana sekä osallistuu alueellisiin tapahtumiin lajin kasvattamiseksi.

Good to Great -tennisakatemian omana tavoitteena on nousta maailman parhaaksi tennisakatemiaksi. Yhteistyö Suomen Tennisliiton kanssa on akatemialle laatuaan ensimmäinen lajiliiton kanssa.

-Suomen Tennisliiton valmennusjärjestelmän uudistus herätti kiinnostuksemme, innostuimme sen sisällöstä ja halusimme tulla mukaan kehittämistyöhön, totesi  Nicklas Kulti.

 – Uskomme valmennusjärjestelmän uuteen rakenteeseen ja haluamme olla mukana sen eteenpäin viemisessä, vakuutti Magnus Norman. – Yhteistyö Suomen Tennisliiton kanssa on meille uusi haaste ja se sopii akatemiamme toimintaan erittäin hyvin.

-Olemme todella innoissamme käynnistyvästä yhteistyöstä ruotsalaisten kanssa, sanoo  STL:n toimitusjohtaja Teemu Purho. – Kun haimme kansainvälistä akatemiayhteistyökumppania, Good to Greatin toiminta vakuutti meidät.
-On hienoa saada mukaan Suomen tenniksen kehittämiseen näin merkittävä toimija, toteaa Teemu Purho.  – Nuorille lahjakkuuksille aukeaa tämän ja Jarkko Nieminen Tennis Akatemian toiminnan kautta useampia mahdollisuuksia kehittyä pelaajina.

Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho totesi, että liiton tavoitteena on saada GTG -yhteistyöstä pitkäaikainen. Yhteistyö aloitetaan vuoden jaksolla, jonka aikana syvennetään ja kehitetään yhteistyömuotoja tuleville vuosille.

 

Björn Borgin säätiö on tullut mukaan Good to Great -tennisakatemian toimintaan mukaan. Alla olevasta linkistä voi nähdä Borgin haastattelun asiaan liittyen.

 

 

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentaja- ja ohjaajakoulutusta… →