Uusia kilpavalmentajia valmistui Pajulahdessa ja kolme tenniksen edustajaa valittiin Olympiakomitean Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutukseen

23.9.2019  |  14:19  |  Seurat

Syksyn aluksi on koulutusrintamalla ollut vilkasta. Pajulahdessa valmistui uusia kilpavalmentajia sekä uusi seuravalmentajakoulutus käynnistyi innokkaiden valmentajien kesken. Olympiakomitean Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutukseen valittiin kolme edustajaa tenniksestä.

Yhdeksän uutta kilpavalmentajaa ja uusi seuravalmentajakoulutus käynnistyi Pajulahdessa

Viimeisin kilpavalmentaja-koulutus päättyi syyskuun alussa. Tennisliiton viisiportaisessa koulutusjärjestelmässä kilpavalmentaja-koulutus on III-tason koulutus. Tasot menevät seuraavasti:

  1. Ohjaaja-koulutus
  2. Seuravalmentaja-koulutus
  3. Kilpavalmentaja-koulutus
  4. Valmentajan ammattitutkinto (VAT)
  5. Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT)¨

Kilpavalmentaja-koulutuksen suorittivat Suheil Lizana (HTS), Janne Eerikäinen (Smash), Janne Sairio (HyTS), Hilppa Tuomola (Hukka), Jani Laaksonen (TVS), Seppo Itänen (WaTC), Sami Winter (STS), Erkki Viitasaari (Smash) ja Piia Suomalainen (Smash). Kiitos kouluttajille Saku Siivonen, Harri Suutarinen, Jussi Koivisto, Jaakko-Antti Peltola, Markus Arvaja, Federico Ricci ja Kansainvälisen Tennisliiton Vitor Gabral.

Viime viikonloppuna alkoi II-tason koulutus Pajulahdessa, eli seuravalmentaja-koulutus. Kolme lähijaksoa ja etätehtäviä sisältävässä koulutuksessa on mukana Veera Knuuti (GT), Nina Uusitalo (GT), Janne Nykopp (LT), Jarmo Hankivaara (Smash), Joonatan Pekkarinen (EVS), Iina Haapaniemi (SaTS), Mikko Puoskari (EsTe-78), Mikko Virtanen (GT), Ville Nieminen (RUT) ja Nadja Teräväinen (VarTe).

– Valmentajien kouluttaminen ja osaamisen kehittäminen on avainasemassa tenniksen tulevaisuudessa. Pyrimme koko ajan päivittämään koulutussisältöjä eri tasoilla Tennisliiton koulutustoiminnassa ja auttaa innokkaita seuroja sekä valmentajia osaltamme kehittymään. Olemme myös innokkaita pitämään seurojen sisällä koulutuspäiviä ja näistä voitte olla yhteydessä allekirjoittaneeseen, kommentoi koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

Davis Cup -viikonloppuna pääsi myös noin 20 valmentajaa ja seurahenkilöä kuulemaan ja vaihtamaan ajatuksia ITF:n irlantilaisen Garry Cahillin johdolla. Seminaarin keskiössä oli kilpavalmennuksen kehittäminen seuratoiminnassa.

Veera Knuuti, Jenni Vuola ja Annika Hänninen Olympiakomitean  Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutukseen

Suomen Olympiakomiteassa alkaa syyskuun lopussa uusi Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä  -johtamiskoulutus, jossa koulutetaan seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä 60 naista eri puolilta Suomea liikunnan ja urheilun johtotehtäviin. Kyseessä on ESR-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on murtaa liikunnan ja urheilun johtopaikkojen sukupuolijakaumaa sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa aina seuratasolta alkaen

– Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen urheilu edellyttää jatkuvaa, tietoista työtä tasa-arvon edistämiseksi. Koulutus lisää tietoisuutta sukupuolten tasa-arvon huomioimisen hyödyistä päätöksenteossa sekä keinoista, joilla tasa-arvoa voi edistää liikunnassa ja urheilussa. Osallistujien urheiluseurat saavat käytännön vinkkejä ja työkaluja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen arjessa. Jokainen osallistuja toteuttaa koulutuksen aikana konkreettisen tasa-arvoa edistävän toimenpiteen, hankkeen projektipäällikkö Nina Kaipio kertoo. 

Tennisseuroista valittiin kolme henkilöä koulutukseen: Grani Tenniksen Veera Knuuti, ÅLK:n Jenni Vuola ja Sata:n Annika Hänninen.

LUE LISÄÄ KOULUTUKSESTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 39/2019 – →