Uudistunut seuratuki on haettavissa 15.3. mennessä

28.2.2013  |  12:49

Seuratuki on uudistunut. Itse hakuprosessi ja tuettavan toiminnan edellytykset ovat muuttuneet; alla on nostettu esiin olennaisimmat muutoksista.
Seuratuen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö, ja sitä haetaan suoraan ministeriöltä. Hakemukset on toimitettava ministeriöön 15.3. mennessä. Hakulomakkeet ovat ministeriön verkkosivuilla (ks. viestin lopussa linkkiä okm:n sivuille).

Tuettava toiminta

Seuratuki on muutettu yksittäisten projektien tukemisesta seuran perustoiminnan tukemiseksi. Avustusta voi hakea 1-3 vuodeksi ja tukisummat ovat  2 500-30 000 € vuodessa. Tuen päätavoite on mahdollistaa laadukkaan toiminnan tarjoaminen mahdollisimman monelle kohtuullisin kustannuksin.
Seuratuen piirissä olevassa toiminnassa harrastuksen perustoiminnan hinta lapselle ja nuorelle ei saa ylittää 50 euroa kuukaudessa (perustoimintaa on viikoittainen harrastaminen, kilpailuja, kilpailumatkoja tai  leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi). Seurassa voi myös olla kustannuksiltaan kalliimpaa toimintaa, mutta em. rajoitus koskee nimenomaan sitä toimintaa, johon seuratuki kohdistuu.

Seuratukea voi hakea mm. seuraaviin toimintoihin:
– seuratyöntekijän palkkaus (voi olla päätoiminen tai osa-aikainen)
– koulutukset, tapahtumat ja kampanjat
– uusien harrastusryhmien perustaminen
– seuran strategiatyö.

Seuran tehtävänä on nyt löytää (innovatiivisia) tapoja kehittää seuran toimintaa.

Hakuprosessi

Seurapalvelupäällikkö Henrik Zilliacus toimii tennisseurojen hankkeissa sparraajana. Hän suosittelee seuraavaa toimintamallia hakemuksen tekemisessä:
1) Tutustukaa ensin huolellisesti ministeriön sivuilta löytyviin ohjeisiin (erityisesti hakuohje, joka löytyy loppupuolelta).
2) Miettikää, mihin toimintaan haette tukea ja tehkää siitä alustava suunnitelma.
3) Lähettäkää alustava suunnitelma sähköpostitse Henrik Zilliacukselle. Hänen kanssaan voi tämän jälkeen sopia (tarvittaessa) noin puolen tunnin puhelinkonsultaatiosta.
4) Muotoilkaa hakemus lopulliseen ulkoasuun.

Seuratuen hakuohjeet ja lomakkeet ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla. Alla linkki.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: SEB JGP:n viidensien… →