Ulkokenttien SM-kisat alkavat maanantaina Helsingissä

19.6.2014  |  12:57

Yleisten luokkien ulkokenttien SM-kisat pelataan viimevuotiseen tapaan Kulosaaren tenniskentillä, Helsingissä GVLK:n järjestäminä. Turnaus alkaa heti juhannuksen jälkeen 26.3. ja päättyy sunnuntaina 29.6. Varapäivä on maanantaina 30.6.
Micke Kontinen voitti miesten kaksinpelin Suomen mestaruuden ulkokentillä vuosina 2012 ja 2013, mutta hän ei ole tavoittelemassa kolmatta perättäistä SM-kultaa, vaan pelaa ITF Futures -turnausta Belgiassa. Mestaruutta on tulossa tavoittelemaan viimevuotinen finalisti, Juho Paukku, jonka edellisestä ulkokenttien Suomen mestaruudesta on seitsemän vuotta.
Naisten mestaruuden viime kesänä vienyt Smashin Piia Suomalainen ei voi jalkavamman vuoksi asettua puolustamaan titteliään, mutta 9.6 naisten WTA-rankingissä parhaaksi suomalaispelaajaksi noussut Emma Laine nähdään kisassa, samoin vuoden 2012 naisten mestari TaTS:n Tanja Tuomi ja vuoden 2011 mestari Ella Leivo.

Miesten kaksinpeliin ilmoittautui 62 pelaajaa, joten karsintakaavio (32 pelaajaa) tuli täyteen ja seitsemän pelaajaa jäi kisan ulkopuolelle. Kahdeksan nousee pääsarjan kaavioon, jossa on sitten 32, heistä 24 on päässyt suoraan kisaan. Karsinta alkaa maanantaina, pääsarja mahdollisesti jo tiistaina (säävaraus)
Naisten kaksinpeliin ilmoittautui 27 pelaajaa; karsinnasta kisan aloittaa seitsemän pelaajaa ja heistä neljä nousee pääsarjaan. Naisten pääsarjaan kaaviossa on sitten 24 pelaajaa, joista 20 on päässyt suoraan. Miesten nelinpelin mestaruutta tavoittelee 25 paria ja naisten nelinpelissä on 13 paria.

SM-kisojen karsintakaaviot on nyt julkaistu Ässässä. Pääsarjan kaaviot julkaistaan Ässässä aikaisintaan sunnuntaina
Kisan aikana tulosseuranta on Ässässä

 


 

Jaa:

Seuraava uutinen: Alueiden paremmuus ratkaistiin… →