Tutustu Tampere Openin kärkisijoitettuihin pelaajiin

16.7.2021  |  12:37  |  Ennakot

Vuodesta 1982 pelattu Tampere Open käynnistyy sunnuntaina kaksinpelin karsinnoilla ja maanantaina laitetaan pääsarja käyntiin, jossa nähdään varmuudella ainakin kaksi suomalaista – villit kortit saaneet Patrik Niklas-Salminen (lue lisää) ja Otto Virtanen (lue lisää).

Tässä artikkelissa on esitelty turnauksen korkeimmalle sijoitetut pelaajat. Pelaajat ovat kirjoitushetken mukaisessa maailmanlistan järjestyksessä. Voit tarkastella pelaajia enemmän klikkaamalla nimeä, joka vie ATP:n pelaajaprofiiliin.

TAMPERE OPENIN KOTISIVUT

* Sebastian Baez (ATP-164) vetäytyi turnauksesta 

Botic Van de Zandschulps, Hollanti

25-vuotias hollantilainen saapuu Tampereelle uransa parhaassa ATP-rankingissa 132. Zandschulps pelasi hienot Grand Slam -turnaukset, Ranskan avoimet ja Wimbledon, edeten karsinnoista aina toiselle kierrokselle asti. Tampere Openissa hän hakee uransa toista ATP Challenger -turnausvoittoa, ensimmäinen tuli vuonna 2019 Saksassa.

Henri Laaksonen, Sveitsi/Suomi

Sveitsiä edustava 29-vuotias Laaksonen tulee Tampereelle myös vahvassa iskussa. Laaksonen karsi tiensä Ranskan avointen pääsarjaan ja eteni upeasti kolmannelle kierrokselle. Toisella kierroksella hän kukisti silloisen maailmanlistann 11. Roberto Bautista Agutin.

Laaksonen ylsi tällä viikolla puolivälieriin Båstadin ATP-turnauksessa – kahdeksan parhaan joukossa hän antoi luovutusvoiton loukkantumisen johdosta. Edeltävänä viikkona Laaksonen ylsi myös Challenger-turnauksen loppuotteluun.

Laaksonen (ATP-134) on voittanut urallansa neljä kaksinpelin Challenger-turnausta.

Antoine Hoang, Ranska

Ranskalainen Hoang, 25, löytyy maailmanlistalta sijalta 148. Parhaimmillaan on hän ollut sijalla 98. Hänen tämän vuoden kohokohta on Wimbledonin toisen kierroksen paikka selvitettyään karsinnat. Muuten ranskalaisen ottelut ovat jääneet lyhyeen turnauksesta toiseen.

Mario Vilella Martinez, Espanja

26-vuotias espanjalainen on maailmanlistalla sijalla 178. Vuoden kohokohtia pelaajalle ovat kahdesti eteneminen ATP-turnauksen toiselle kierrokselle sekä yksi välieräpaikka Challenger-turnauksessa. Martinezilla on yksi kaksinpelin turnausvoitto Challenger-tasolta vuodelta 2019.

Dmitry Popko, Kazakstan

24-vuotias kazakstanilainen teki läpimurtonsa nykyisille rankinglukemilleen vuonna 2019. Kyseisen vuoden huhtikuussa hän oli maailmanlistan 623., mutta vuoden aikana tulleet seitsemän ITF-turnausvoittoa siivittivät hänet 200 parhaan joukkoon – tällä hetkellä hän on maailmanlistan 185. Challenger-tasolla Popko ei ole vielä yltänyt turnausvoittoon.

Kimmer Coppejans, Belgia

27-vuotias nopealiikkeinen Coppejans on tamperelaisyleisölle tuttu, sillä hän voitti turnauksen 2016. Belgialainen oli vuoden 2015 kesäkuussa maailmanlistan 97. – tällä hetkellä hän on sijalla 191. Challenger-turnausvoittoja on hänellä takataskussaan viisi, joista viimeisin tuli 2018.

Alexandre Muller, Ranska

Ranskalaispelaaja on maailmanlistalla sijalla 197. 24-vuotias Muller on yltänyt tänä vuonna kerran Challenger-turnauksen välieriin ja kahdesti puolivälieriin.

Guido Andreozzi, Argentiina

29-vuotias Andreozzi on tällä hetkellä maailmanlistan 206., mutta hän oli 2019 vuoden alussa peräti sijalla 70. Tältä vuodelta häneltä löytyy yksi finaalipaikka Challenger-kiertueella muuten tappiollisen kauden keskeltä. Hän on voittanut urallansa kahdeksan Challenger-turnausta, jokainen näistä on tullut massakentillä.

Felipe Meligeni Rodrigues Alves, Brasilia

23-vuotias brasilialainen löytyy kaksinpelin maailmanlistalta sijalta 220 ja nelinpelistä sijalta 99. Hän on yltänyt tänä vuonna Challenger-kiertueella kahdesti kaksinpelin välieriin – viime vuodelta löytyy yksi Challenger-turnausvoitto. Tämän vuoden kohokohta on nelinpelin ATP-turnausvoitto helmikuussa Argentiinassa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Pohjola, Rikkonen ja… →