Tuominen triplamestariksi ja Alopaeus, Blomqvist sekä Leikola tuplamestareiksi 12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailuissa

25.3.2019  |  16:09  |  Raportit

12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut saatiin päätökseensä Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. 12-vuotiassa Emma Tuominen (Smash) pelasi triplamestariksi ja Felix Alopaeus (ETS) tuplamestariksi sekä 16-vuotiaissa tuplamestaruuksia juhlivat Clarissa Blomqvist (HVS) ja Otto Leikola (HVS).

16-vuotiaat: Blomqvist ja Leikola tuplamestareiksi

Kaksinpelien finaaleissa Clarissa Blomqvist taisteli Suomen mestariksi tiukan kolmieräisen saattelemana Marissa Minettiä (TaTS) vastaan 6-4, 5-7, 6-0.

– Tuntuu tosi hyvältä! Vähän vaikeaa oli selän kanssa, mutta sain hoidettua ottelut. Olen tyytyväinen syöttööni ja palautuspeliini. Pitkästä aikaa kultaa, aika monta hopeaa on viime aikoina kaulaan ripustettu, kertoi Blomqvist.

Poikien puolella Otto Leikola onnistui voittamaan Oskar Stumpfin (HLK) 6-3, 6-4.

– Ei ihan paras pelini tänään, mutta sain hoidettua. Paljon joutui tekemään töitä – aika monta pitkää pallorallia pelattiin. Olen tyytyväinen kahteen kultaan, kommentoi Leikola.

Leikola ja Blomqvist juhlivat myös yhdessä sekanelinpelin voittoa, eli heistä tuli tuplamestarit. 16-vuotiaiden nelinpelien mestaruudet ottivat kaksikot Aada Inna (LTS)/Eeva Ristola (Smash-Kotka) ja Juho-Eric Biggs (SVS)/Andreas Sillaste (OVS).

TULOKSET
KUVAGALLERIA

12-vuotiaat: Tuominen ja Alopaeus hallitsivat tapahtumia

Smashin Emma Tuominen onnistui täydellisesti 12-vuotiaiden kilpailuissa voittamalla kaksin- ja nelinpelin sekä sekanelinpelin. Felix Alopaeukselle tuplamestaruus.

Kaksinpelien finaaleissa Tuominen voitti Lorna Pujalsin (HVS) 6-3, 6-2 ja Alopaeus kukisti Aku Salon (HVS) 6-1, 6-1.

– Tosi hyvin meni pelit. Kämmenlyönti oli vahvuuteni, kommentoi iloinen Tuominen.

– Hyvältä tuntui. Peruslyöntini toimivat läpi turnauksen, kertoi hymy huulillaan Alopaeus.

Tuomisen täysonnistumisen kruunasivat nelinpelin ja sekanelinpelin mestaruudet. Nelinpelissä oli parina Emilia Lehtinen (HVS) ja sekanelinpelissä Niklas Korsström (GT). Poikien nelinpelin voittivat Alopaeus/Oskari Paldanius (Smash).

TULOKSET

12- ja 16-vuotiaiden finaalien tulokset

16-VUOTIAAT

Tytöt
Kaksinpelin finaali: [1] Clarissa Blomqvist, HVS – [6] Marissa Minetti, TaTS 6-4, 5-7, 6-0
Nelinpelin finaali: [2] Aada Inna, LTS/Eeva Ristola, Smash-Kotka – [3] Isabel Kämppi, MTS/Suvi Särkinen, TaTS 6-3, 6-3

Pojat
Kaksinpelin finaali: [1] Otto Leikola, HVS – [5] Oskar Stumpf, HLK 6-3, 6-4
Nelinpelin finaali: Juho-Eric Biggs, SVS/Andreas Sillaste, OVS – [4] Alex Lindqvist, HLK/Valtteri Väre, KoTS 5-7, 7-5, 10-5

Sekanelinpelin finaali: [1] Clarissa Blomqvist/Otto Leikola, HVS – Isabel Kämppi/Samuli Holmberg, MTS 6-0, 6-2

12-VUOTIAAT

Tytöt
Kaksinpelin finaali: [3] Emma Tuominen, Smash – [2] Lorna Pujals, HVS 6-3, 6-2
Nelinpelin finaali: [2] Emma Tuominen, Smash/Emilia Lehtinen, HVS – [1] Erda Kemppainen, OVS/Nuppu Palm, Smash 6-1, 6-1

Pojat
Kaksinpelin finaali: [1] Felix Alopaeus, ETS – [3] Aku Salo, HVS 6-1, 6-1
Nelinpelin finaali: [1] Felix Alopaeus, ETS/Oskari Paldanius, Smash – [3] Ty Host/Oliver Vainionpää, HVS 6-1, 6-3

Sekanelinpelin finaali: [1] Emma Tuominen, Smash/Niklas Korsström, GT – [2] Liinu Heiskanen, TaTS/Lassi Vepsäläinen, SVS 7-6, 6-4

Seuraava uutinen: Tykkimäki Mini- ja… →