Tuohimaa jatkoon Portugalissa

15.2.2007  |  09:40

Seuraavaksi Linetskaya

Katariina Tuohimaa otti avausvoiton naisten 10.000$ ITF-turnauksen pääsarjassa Montechorossa, Portugalissa keskiviikkona kukistamalla Ukrainan Irina Buryachokin kolmessa erässä. Tuohimaa pääsi pääsarjaan mukaan ns. lucky loserina, vaikka oli hävinnyt karsintojen neljännellä kierroksella.
Toisella kierroksella Tuohimaa saa vastaansa todella kovan luun, 20-vuotiaan Venäjän Eugenia Linetskayan, joka heinäkuussa 2005 oli WTA-rankingissa jo sijalla 35. Loukkaantuminen vuoden 2006 Australian avointen ensimmäisen kierroksen ottelussa Maria Kirilenkoa vastaan piti Linetskayan poissa kilpakentiltä vuoden. Hän teki paluun tämän vuoden helmikuussa Vale Do Lobossa, Portugalissa 10.000$ ITF-turnausten karsinnoissa, johon osallistui ilman rankingia. Neljän karsintaottelun jälkeen eteni aina turnauksen finaaliin, jossa hävisi Romania Liana-Gabriela Ungurille. Montechorossa Linetskaya voitti ensimmäisellä kierroksella neljänneksi sijoitetun Italian Anna Florisin kahdessa erässä.
Tuohimaa ja britti Anna Hawkins voittivat myös nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelun. Puolivälierissä he kohtaavat kakkoseksi sijoitetut britit Rebecca Llewellynin ja Anna Smithin.

Naisten 10.000$ ITF-turnaus
Montechoro, Portugali 12.-18.2.

1.kierrosta: Katariina Tuohimaa – Irina Buryachok Ukraina 46 64 63
Nelinpeli
1.kierrosta: Anna Hawkins Britannia/Tuohimaa – Deborah Armstrong/Lucy Warburton Britannia 63 62

Seuraava uutinen: Nieminen Marseillen toiselle… →