Nieminen Marseillen toiselle kierrokselle

15.2.2007  |  13:00

Lucky loser Chaurdy syötti 17 läpisyöttöä

Jarkko Niemisen (ATP 20) ottelu lycky loserina Marseillen ATP-turnauksen pääsarjaan reisivammaisen Sebastien Grosjeanin tilalle päässyttä Ranskan Jeremy Chaurdya (ATP 272) vastaan kesti lähes kaksi ja puoli tuntia.
Niemisen voitto heltisi luvuin 6-7(1), 7-6(4), 7-6(6). Maanantaina 20 vuotta täyttänyt Chardy pakotti syöttötyöskentelyllään Niemisen kaikissa erissä tie-breakiin. Nieminen hävisi ensimmäisen erän ja oli muissakin altavastaajana ennen kuin nousi ahdingosta erävoittoihin.
Chaudy syötti ottelussa 17 läpisyöttöä. Hän johti toista erää parhaimmillaan 4-2 ja kolmatta 5-3, mutta Nieminen ei ollut yllätettävissä.
-Plussaa ottelussa oli se, että sain paljon peliaikaa, joka on muuten jäänyt viime aikoina vähiin, vitsaili Nieminen. -Tarvitsen tällaisia otteluita ja tietysti tiukka kamppailu on kiva voittaa. Olen fyysisesti niin hyvässä kunnossa, ettei pitkäkestoinen peli ole haitaksi.
-Täytyy myöntää, että ranskalaisen syöttöpeli oli yllätys. Se ei vastannut hänen rankingsijoitustaan. Paitsi, että kaveri syötti lujaa, syötöt olivat myös tarkkoja. Hän pyyhki linjoja koko ajan ja myös kakkossyöttö oli erinomainen, suitsutti Nieminen vastustajansa syöttötaitoja.
Marseillen turnaus on Niemiselle vasta kauden kolmas, kun ensin vatsatauti viivytti kauden alkua ja sitten Australian avoimissa sattunut nilkka pakotti pienelle lepotauolle.
-Omaa suoritustani painaa yhä pelaamattomuus. Olin kamppailussa useampaan otteeseen veitsi kurkulla, mutta onneksi kykenin tarkentamaan peliäni ratkaisuhetkillä sen verran, että tärkeä voitto heltisi, totesi Nieminen huojentuneena.
Niemisen seuraava vastustaja on karsinnoista tullut ranskalainen Nicolas Mahut (ATP 65), joka aiheutti ensimmäisen kierroksen suurimman yllätyksen voittamalla turnauksen kakkossijoitetun Kroatian Ivan Ljubicicin (ATP-ranking 8) 6-4, 6-4. Turnauksen neljä kärkisijoitettua putosi heti ensimmäisellä kierroksella, heidän joukossaan ykkössijoitettu Venäjän Nikolay Davydenko. Hänet voitti Niemisen nelinpelipari Ruotsin Robin Söderling (ATP-ranking 26) 3-6, 6-4, 6-1.
Turnauksen nelinpelin ensimmäisellä kierroksella Nieminen ja Söderling voittivat tshekit Petr Palan ja David Skochin. Seuraavaksi tulevat vastaan neljänneksi sijoitetut ranskalaiset Arnaud Clement ja Michael Llodra.

Jaa:

Seuraava uutinen: T.Nieminen Wollongongin nelinpelin… →