Tunisia-Suomi: Heliövaara ja Ruusuvuori avauspäivän kaksinpeleihin

2.2.2018  |  13:38  |  Ennakot

Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon toisen ryhmän ottelu Tunisia-Suomi alkaa lauantaina kaksinpeleillä. Ensimmäisessä ottelussa pelaavat Tunisian ykköspelaaja Malek Jaziri ja Suomen kakkospelaaja Harri Heliövaara. Toisessa ottelussa kohtaavat Tunisian Aziz Dougaz ja Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori.

– Tunisian joukkue on paperilla hienoinen ennakkosuosikki ja ykköspelaaja Jaziri (ATP 109) vahva. Pelaajistamme Emilin ranking (611) paranee kuitenkin koko ajan ja Harri (643) on tehnyt vahvan comebackin. Ei näitä pelejä paperilla voiteta, Cinia Davis Cup Team Finlandin kapteeni Jarkko Nieminen kommentoi.

Henri Kontinen on nelinpelissä omaa luokkaansa, ja Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen ovat nuoria ja kehittyviä pelaajia. Olemme olleet tämän viikon ensi kertaa tällä kokoonpanolla yhdessä, ja tiimihenki on jo todella hyvä. Hauskaa on ollut, Nieminen hymyilee.

Tunisia isännöi maaottelua Suomea vastaan tuoreella kilpailumuodolla. Siinä missä maaottelut ennen pelattiin kolmepäiväisinä, kokeillaan nyt formaattia, jossa lauantaina pelataan kaksi kaksinpeliä ja sunnuntaina nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä. Ottelut pelataan aiemman paras viidestä -menetelmän sijaan paras kolmesta -systeemillä.

– On ihan kiinnostava kokeilla, miten tämä toimii, vaikka itse pidin pelaajana kyllä pidemmästä kaavasta. Tässä on hyvää ainakin se, että joukkueeseen saa nimetä viisi pelaajaa. Se olisi ollut tervetullut muutos jo aiemmin, Nieminen pohtii.

Lauantain ensimmäinen ottelu on 17 vuotta Suomea Davis Cupissa edustaneelle Niemiselle tulikoe kapteenina.

Kim Tiilikainen oli kapteenina todella hyvä hengenluoja ja positiivinen tsemppaaja. Sitä perintöä haluan ehdottomasti jatkaa matseissa, Nieminen sanoo.

Kova kenttä sopii suomalaisille erinomaisesti, eikä kuumuuskaan koettele Pohjolan poikia.

– Täällä on ollut sellainen Suomen kesä. Viikonlopuksi on luvattu jopa hieman koleampaa keliä.

 

Joukkueet ja tulokset: https://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2018-G2-EPA-M-TUN-FIN-01

Jaa:

Seuraava uutinen: Tunisia-Suomi 1-1: Emil… →