Touko-kesäkuussa miesten ITF-ammattilaisturnaukset Kouvolassa ja Vaasassa

9.5.2022  |  12:47  |  Ennakot

Touko-kesäkuu tuo mukanaan kaksi miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnausta Suomessa, kun Kouvola ja Vaasa isännöivät kovatasoisia ja suomalaispelaajille tärkeitä koitoksia.

Suomalaiset pääsevät hakemaan ATP-pisteitä viime vuoden tapaan Kouvolan kovilla ulkokentillä 16.-22.5. Turnaus alkaa maanantaina kaksinpelin karsinnoilla ja tiistaina on luvassa karsintojen päätökset sekä pääsarjan avaukset. Pääsarjan toimintaa pääkentältä on mahdollista seurata myös Ruutu Urheilun välityksellä.

Kovana urheilukaupunkina tunnettu Kouvola tarjoaa jälleen loistavat puitteet ammattilaiskisan, SL Systems Open, järjestämiselle – turnausjärjestäjinä toimivat Smash-Kotka ja Smash.

– Kiitos edelleen Kouvolan kaupungille yhteistyöstä jo tässä vaiheessa. Valmistelut ovat sujuneet hyvin ja ensi viikolla pääsemme vauhtiin, tervetuloa seuraamaan huipputennistä, kertoi turnausorganisaation Pasi Ahti.

Tämän vuoden turnauksen pelaajalistauksen voit katsoa täältä. Turnauksen pääsarjassa ovat suomalaisista suoraan Patrik Niklas-Salminen (ATP-760) ja Eero Vasa. Lisäksi karsinnoissa on useita suomalaisia ja loppuviikosta myönnetään myös villejä kortteja suoraan pääsarjaan.

– Tämä on loistava mahdollisuus suomalaisille napata ensimmäisiä ATP-pisteitä sekä ansaita näin pääsyä kansainvälisille kentille. Meillä on kansallisesti toimiva pelaajapolku junioreiden Fazer JGP -osakilpailuista aina aikuisten kärkitapahtumiin, TEHO Sport Finnish Tour ja Tennisliiga, ja nämä ITF-ammattilaisturnaukset tuovat tärkeää jatkumoa, taustoitti Ahti.

Kouvolan turnauksen jälkeen on viikon tauko, jonka jälkeen siirrytään Vaasaan. Vaasassa pelataan samantasoinen ammattilaisturnaus 30.5.-5.6. Elokuussa pelataan myös naisten ITF-turnaus Savitaipaleella 1.-7.8. ja miesten Helsingissä 8.-14.8. Heinäkuussa on luvassa myös ATP Challenger -turnaus Tampereella – Tampere Open juhlistaa 40-vuotista taivaltaan 18.-24.7. (lue lisää).

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori hävisi Garinille… →