Toinen turnausvoitto putkeen Heliövaaralle ja Pattenille – ”Hienoa, hienoa, hienoa”

13.4.2024  |  18:54  |  Raportit

Uunituore nelinpelipari Harri Heliövaara/Henry Patten jatkoivat voittojen tiellä; pari vei nimiinsä Madridin ATP Challenger -turnauksen.

Suomalais-brittipari voitti viime viikolla Marokon ATP-turnauksen ja nyt kovatasoisen Challenger-kisan. Heliövaara/Patten voitti finaalissa viime viikolta tutun parin Miguel Angel Reyes-Varela/Guido Andreozzi. Viime viikon tapaan voitto tuli kahdessa erässä, tällä kertaa tiukempien vaiheiden jälkeen. Reyes-Varela/Andreozzi sai eräpalloja toisessa erässä, mutta Heliövaara/Patten selvitti ne ja vahvan tie-breikin turvin pääsivät lopulta tuulettamaan kisavoittoa erin 7-5, 7-6(1). Pari on nyt pelannut yhdessä kahdeksan voitokasta ottelua.

”Hienoa, hienoa, hienoa. Pokaali tuli taas kotiin; kyllähän se on parasta mitä tennispelaajalle voi tapahtua. Olemme tosi tyytyväisiä, että voittoputkemme jatkuu. Finaali oli jotenkin vähän erikoinen ottelu. Todella paljon murtopalloja varsinkin meillä ja myös vastustajillakin. Tosi hyvin pidimme päämme kasassa, sillä olisi varmaan pitänyt ottaa ottelu jo aikaisemmin. Pelasimme erien loput hyvin ja ansaitsimme voiton”, sanoi Heliövaara.

Heliövaara on nyt voittanut urallaan komeat 15 Challenger- ja 5 ATP-turnausta. Viime vuoden kesäkuussa jo maailmanlistan sijalla seitsemän käyneen suomalaisen haastavammat ajat näyttävät nyt jääneen taakseen; Heliövaara on tällä hetkellä maailmanlistan 35.