Toimitusjohtajan tervehdys: Tennisliitto auttaa jäsenseuroja koronavirustilanteen keskellä

19.3.2020  |  15:51  |  Seurat

Koronaviruksen aiheuttama epävarmuus ja terveysuhka koskettavat koko tennisyhteisöä laajasti. Poikkeuksellinen tilanne on vaatinut poikkeuksellisia toimia, jotka vaikuttavat jokaisen suomalaisen arkeen. Suhtaudumme tilanteeseen vakavasti ja vastuullisesti – ennen kaikkea haluamme olla jäsenseurojemme tukena näiden haasteellisten aikojen keskellä.

Perustimme 12.3. Tennisliiton hallituksen johdolla pienemmän työryhmän käsittelemään tiiviisti maan hallituksen ohjeita ja tekemään näiden pohjalta suosituksia jäsenseuroille. Työryhmän, toimistomme ja hallituksemme johdolla olemme viime päivien aikana tehneet seuraavia toimia valtioneuvoston suosituksesta turvataksemme kansalaisten terveyttä:

  • Kaikille Tennisliiton jäsenseuroille on suositeltu valmennus- ja ohjaustoiminnan keskeyttämistä 13.4. saakka
  • Kilpailutoiminta on keskeytetty 13.4. saakka, palautamme maksetut kilpailumaksut maaliskuun aikana
  • Yleisen sarjatenniksen kausi 2019-2020 päätettiin
  • Tennisliiton yhdessä jäsenseurojensa kanssa toteuttama Lambi Street Tennis Tour on siirretty alkamaan aikaisintaan 14.4.
  • Tennisliiton tehoryhmätoiminta on keskeytetty 13.4. saakka
  • Yleisötapahtumien suhteen olemme suositelleet noudattamaan maan hallituksen suosituksia epidemian eri vaiheissa
  • Siirtyneet järjestämään etäkoulutuksia ja -tapaamisia
  • Päivittäin tukeneet ja ohjeistaneet jäsenseurojamme päivittäistoiminnan sopeuttamisessa epidemian aikana. Seuratoiminnan infot löytyvät kotisivuiltamme.

Käymme aktiivisesti keskustelua ja vaihdamme seurojen välillä kokemuksia seurajohdon Whatsapp -ryhmässä. Suosittelen vahvasti kaikkia seuratoiminnasta vastuullisia liittymään ryhmään mukaan. Vertaistuki ja parhaat käytännöt ovat korvaamattoman suuri apu tässä tilanteessa. Mikäli haluat mukaan ryhmään, laita oma puhelinnumerosi Henrik Zilliacukselle 050 361 5193. Lisäksi tulevana perjantaina 20. maaliskuuta klo 12:00-14:00 järjestämme etäyhteydellä seuroille keskustelutilaisuuden koronaviruksen vaikutuksista seuratoimintaan.

Suomen Tennisliitto ry:n toimiston työskentelytapoja on muutettu taataksemme työturvallisuuden ja osaltamme osallistuaksemme koronaviruksen (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseen. Toimiston työntekijät ovat etätöissä toistaiseksi. Koko tennisyhteisölle tarjoamme apua erilaisten ongelmien selvittämisessä. Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostitse toimisto@tennis.fi tai toimiston numerosta 010 5743959 klo 10-15 välillä. Muita yhteystietoja löydät täältä.

Koko tennisyhteisö on ison taloudellisen haasteen edessä. Tennishalleja on suljettu ja jäsenseurojemme toimintaa sopeutetaan eri tavoin paikallisesti. Toivon kaikilta tenniksen harrastajilta ymmärrystä omia kotiseurojaan kohtaan – seuratyö on lajimme toiminnan kivijalka. Nyt jos koskaan on tärkeää tukea paikallisuutta: esimerkiksi liittymällä kannatusjäseneksi, ostamalla seuratuotteita tai vaikkapa hankkimalla lahjakortti seuran toimintaan ensi syksylle. Yhdessä voimme vaikuttaa seurojen tulevaisuuteen!

Yhteistyöllä tenniksen parhaaksi,

Teemu Purho
toimitusjohtaja
Suomen Tennisliitto
040 523 1797 / teemu.purho@tennis.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: CoachTools tennisvalmennuksen avuksi… →