CoachTools tennisvalmennuksen avuksi

20.3.2020  |  09:57  |  Yleinen

Suomen Tennisliitto ja CoachTools ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa työkaluja tennisvalmennuksen avuksi.

CoachTools on helppokäyttöinen mobiilityökalu yksilö- ja joukkuelajien valmentajille. Se tarjoaa työkalut junioreiden valmentamisesta huippu-urheilun tarpeisiin.

Kyseessä on valmentajien arjen työkalu suunnitteluun, harjoitusten sisällön jakamiseen ja seurantaan. CoachToolsin avulla valmentaja pääsee lähemmäksi urheilijan päivittäistä arkea ja pystyy seuraamaan kokonaiskuormitusta sekä mielialaa. Urheilijat pääsevät puolestaan reflektoimaan omaa suorittamistaan ja kehotuntemustaan.

– Olemme ylpeitä tästä alkaneesta yhteistyöstä ja on enemmän kuin hienoa saada Tennisliitto asiakkaaksi. Valmentajat ja liiton edustajat ovat ottaneet innostuneesti CoachToolsin vastaan. Uskon yhteistyön kautta saavamme kehitettyä CoachTools-alustaa yhä enemmän tenniksen tarpeisiin, ja toisinpäin liitto sekä koko laji saa työkalun järjestelmälliseen ja yksilökeskeiseen valmentamiseen, kertoi CoachToolsin Simo Kettunen.

Tennisliitto hyödyntää CoachTools-alustaa maajoukkueurheilijoille ja heidän taustatiimeilleen. Työkalun yksi vahvuuksista on sen sopivuus etävalmennukseen. Tennispelaajien arjessa, niin harjoitusten kuin kilpailuiden osalta, matkustetaan paljon ja läheskään aina ei koko tiimi ole mukana – näissä tilanteissa etävalmennusmahdollisuudet korostuvat. Tennisliitto aloittaa kartoittamaan lähiviikkoina pelaajia ja heidän tarpeitaan valmennustyökalun suhteen.

– Tämä on erinomainen apuväline valmentajalle ja urheilijalle sekä kaikille niille, jotka ovat mukana urheilijan arjessa. CoachToolsin avulla nähdään kattavasti yhdestä paikasta mitä pelaajalle kuuluu – data antaa valtavasti lisätietoa. Tämän avulla pystymme tekemään entistä enemmän johtopäätöksiä tietoon perustuen, kommentoi Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

TUTUSTU COACHTOOLSIIN

Jaa:

Seuraava uutinen: Kilpailunjohtajakoulutuksen I-taso ja… →