Timo Nieminen IPP Openin pääsarjaan

13.11.2006  |  13:20

Heliövaara maanantaina kentällä klo 17

Smashin Timo Nieminen (ATP 476) kukisti karsintojen kakkoseksi sijoitetun Tanskan Fredrik Nielsenin (ATP 323) luvuin 7-5, 6-1 IPP Openin kaksinpelin karsintojen viimeisellä, kolmannella kierroksella ja eteni näin maanantaina alkavaan pääsarjaan. Kovatasoiseksi muodostuneen karsinnan avauskierroksella Nieminen voitti Ruotsin Erik Claessonin 6-2, 6-1 ja toisella kierroksella HVS:n Tuomo Ojalan 6-2, 6-0. Ojala oli voittanut ensimmäisellä kierroksella USA:n Kiantki Thomasin 6-1, 6-4.
Timo Nieminen kohtaa tiistaina pääsarjan ensimmäisellä kierroksella hyvässä iskussa olevan Saksan Philipp Petzschnerin (ATP 310), joka pelasi sunnuntaina ATP Challenger-turnauksen loppuottelussa Eckentalissa. Petzschner hävisi finaalissa kuitenkin Latvian Ernest Gulbisille (ATP 140) luvuin 3-6, 0-6. Myös Gulbis on mukana IPP Openissa.

Paukku – Schüttler

IPP Openin kärkinimiä ovat Tanskan Kristian Pless (ATP 87) ja Saksan Rainer Schüttler (ATP 97). Arvonta heitti Schüttlerin ja Juho Paukun (ATP 836) vastakkain ensimmäisellä kierroksella. Ottelu pelataan tiistaina. Schüttler oli kuusi vuotta ATP-rankingissa sadan parhaan joukossa ja oli ATP-rankingissa sijalla 5 huhtikuussa 2004.
Villin kortin pääsarjaan saaneen Harri Heliövaaran (ATP 1542) ensimmäisen kierroksen vastustaja maanantaina klo 17 on 19-vuotias saksalainen Mischa Zverev (ATP 155), jonka vanhemmat ovat entisiä venäläisiä huippupelaajia. He muuttivat vuonna 1991 Saksaan. Nuoren Zverevin taustavoimissa on Boris Beckerin manageriyritys.
Niklas Bucht (ATP 1184) aloittaa kaksinpelinsä maanantaina. Vastustaja on karsija Slovakian Kamil Capkovic (ATP 375), joka voitti karsintojen toisella kierroksella nuoren Eemeli Jämsen 6-1, 6-0. Jämsen eteni toiselle kierrokselle voitolla Smashin Liinus Hietaniemestä.
IPP Openin karsintoihin osallistui kymmenen suomalaista. Hietaniemen tavoin TaTS:n Martin Rämmalin, Lauri Kiiskin ja Miikka Kankaan, HVS:n Lassi Ketolan, MVS:n Mika Purhon ja KuTC:n Jukka Kohtamäen urakka päättyi ensimmäisellä kierroksella.
Maanantaina nelinpelin ensimmäisellä kierroksella Juho Paukku ja hänen valmentajansa Tuomas Ketola kohtaavat Lassi Ketolan ja Saksan Tobias Clemensin. Toisessa suomalaisnelinpelissä Jukka Kohtamäki ja Mika Purho kohtaavat britti Lee Childsin ja Tanskan Frederik Nielsenin.
IPP Openin kokonaispalkintosumma on 50.000 dollaria. Voittaja saa 50 ATP-pistettä. Jarkko Nieminen voitti turnauksen vuonna 2002.

IPP Open 2006
50.000$ ATP Challenger-turnaus
Tali, Helsinki
Kaksinpelin karsinnat 11.-12.11.
Suomalaispelaajien tulokset

1.kierrosta: Björn Rehnquist Ruotsi – Martin Rämmal (WC) 62 61, Jasper Smit Hollanti – Lassi Ketola 60 46 76(3), Lado Chikhladze Georgia – Lauri Kiiski 75 62, Tuomo Ojala – Kiantki Thomas USA 61 64, Timo Nieminen (7.) – Erik Claesson Ruotsi 62 61, Julian Reister Saksa – Miikka Kangas (WC) 61 62, Deniss Pavlovs Latvia – Mika Purho 63 62, Eemeli Jämsen (villi kortti) – Liinus Hietaniemi (villi kortti) 63 62, Jaak Pöldma Viro – Jukka Kohtamäki 67(4) 64 64
2.kierrosta: Nieminen – Tuomo Ojala 62 60, Kamil Capkovic Slovakia (4.) – Jämsen 61 60
3.kierrosta: Nieminen – Frederik Nielsen Tanska (2.) 75 61

Seuraava uutinen: Heliövaara vei erän… →