Tiilikainen ja Saarinen jatkavat kapteeneina, Virtasesta DC-valmentaja

24.11.2011  |  08:21

Suomen Tennisliitto on jatkanut vuodella sekä Kim Tiilikaisen että Katriina Saarisen sopimuksia miesten Davis Cup -ja naisten Fed Cup -joukkueen kapteeneina.

Kim Tiilikainen, 36, on ollut DC-kapteeni vuoden 2008 alusta ja johtanut joukkuetta yhdeksässä DC-ottelussa, joista Suomi on voittanut kuusi ja hävinnyt kolme. Tuorein voitto on viime syyskuulta ottelussa Puolaa vastaan Barona Areenalla Espoossa. Tiilikainen oli DC-joukkueessa pelaajana vuosina 1994-2003 yhdeksässä maaottelussa.
Suomen seuraava Davis Cup -ottelu Eurooppa-Afrikan I ryhmässä on ensimmäisen kierroksen ottelu Hollantia vastaan Den Boschissa, Hollannissa 10.-12.2.2012.
Kim Tiilikainen asuu perheineen Poznanissa, Puolassa ja valmentaa Jerzy Janowiczia (ATP 191).

Katriina Saarinen, 39, on ollut Suomen Fed Cup -kapteeni vuodesta 2010 ja johtanut joukkuetta seitsemässä Fed Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ottelussa, joista voittoja on neljä, tappioita kolme.
Saarinen oli Suomen Fed Cup-joukkueessa, joka vuonna 1993 eteni kaikkien aikojen parhaaseen suomalaismenestykseen, kahdeksan joukkoon. Joukkueessa olivat Saarisen lisäksi Nanne Dahlman, Petra Thorén ja Linda Jansson.
Suomi pelaa vuonna 2012 Fed Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä, jonka ottelut pelataan keskitetysti 17.-22.4. Kairossa, Egyptissä. Ryhmän muut maat ovat Etelä-Afrikka, Georgia, Latvia, Montenegro, Tanska ja Turkki.
Saarinen toimii valmentajana Tampereen Tennisseurassa ja pelaa SM-tasolla salibandya SC Classicin riveissä. Hän on myös naisten salibandymaajoukkueen kantavia voimia.

Pasi Virtasen, 47, kanssa on tehty vuoden sopimus Davis Cup -joukkueen valmentajatehtävästä. Virtanen oli ottelukohtaisella sopimuksella Suomen syyskuisessa Puola -ottelussa joukkueen valmentajana; hän joutui jopa vaihtamaan tehtävät Kim Tiilikaisen kanssa, kun tämän henkilökohtainen valmennettava Jerzy Janowicz valittiin pelaamaan Suomea vastaan.
Positiiviset kokemukset ja pelaajilta tullut palaute Virtasen toimista DC-joukkueen kanssa sekä kapteeni Tiilikaisen toive saada vahva ryhmä joukkueen taakse johtivat tehtyyn sopimukseen
Virtanen on jo parin vuoden ajan toiminut valmentajana Virossa, jossa hänen henkilökohtaisena on tällä hetkellä valmennettavanaan on Jürgen Zopp (ATP 147).
Virtanen on ollut Suomen DC-maajoukkueessa pelaajana vuosina 1991-93.

————————————-
Lisätietoja:
Teemu Purho, STL:n toimitusjohtaja, puh. 040-523 1797

 

Kim Tiilikainen

Katriina Saarinen

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Emma taistelee puolivälieräpaikasta… →