Thiem tähdittää Itävallan joukkuetta Espoo Metro Areenalla

3.9.2019  |  19:16  |  Ennakot

Dominic Thiem

Itävallan Davis Cup -joukkuetta Suomea vastaan tähdittää maailmanlistan neljäs Dominic Thiem.

Tiistai-iltapäivällä nimetyssä joukkueessa ovat lisäksi Dennis Novak, Sebastian Ofner, Jürgen Melzer ja Oliver Marach sekä kapteeni Stefan Koubek. Lue lisää joukkueiden nimeämisistä täältä.

LIPUNMYYNTI

Nieminen Thiemistä: ”En ole yllättynyt hänen kehittymisestään maailman huippupelaajaksi.”

Espoo Metro Areenalla tullaan siis näillä näkymin näkemään todellista tähtiloistoa, kun Thiem saapuu areenalle. Nyt nimetyistä pelaajista ilmoitetaan pelaavat kokoonpanot virallisessa arvontatilaisuudessa torstaina 12.9.

Suomen joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen odottaa innolla Itävallan asettamaa haastetta.

– Itävalta on paperilla tämän divisioonan pahimpia joukkueita. Kaksin- ja nelinpelistä löytyy maailman aivan absoluuttista kärkeä. Heidän joukkueesta löytyy myös syvyyttä, sillä kakkospelaajan paikalle on heittää useampia pelaajia, analysoi Nieminen Itävaltaa.

25-vuotias Thiem on maailman ehdotonta eliittiä. Thiem on viime vuosina erityisesti säväyttänyt massakentillä, kun hän on selviytynyt kahtena viime vuotena Ranskan avointen loppuotteluun. Hänen tililtään löytyy yhteensä 14 ATP-turnausvoittoa – näistä turnausvoitoista kymmenen on tullut massakentiltä. Tänä vuonna Thiem otti uransa suurimman voiton kovilla kentillä, kun hän voitti Indian Wellsin Masters-turnauksen.

– Tunnen Thiemin jo pitkältä ajalta. Näin hänet ensimmäistä kertaa jo todella pienenä juniorina Kitzbühelissa. Hän teki vaikutuksen työmoraalillaan ja häneltä löytyy oikeanlaista nöyryyttä ja asennetta. En ole yllättynyt hänen kehittymisestään maailman huippupelaajaksi. Hän on tehnyt huimaa uraa ja on osoittanut pystyvänsä voittamaan kaikki, jatkoi Nieminen.

– Thiem on erinomainen liikkuja ja lyö peruslyöntejään todella lujaa. Hän on yksi parhaista saamaan palloon vauhtia kiertueella.

PELAAVAT KOKOONPANOT SELVIÄVÄT VIRALLISESSA ARVONTATILAISUUDESSA TORSTAINA 12.9.

Tiistaina nimetyistä kokoonpanoista voivat joukkueet muuttaa vielä kahta pelaajaa tuntia ennen virallista arvontaa. Virallinen arvontatilaisuus järjestetään torstaina 12.9. ja tuolloin on selvillä pelaavat kokoonpanot.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisässän ja TennisClubin… →