Tero Jokinen voitti Tallinnan TE 16v -turnauksen

27.5.2012  |  18:46

TaTS:n Tero Jokinen otti komean turnausvoiton sunnuntaina Tallinnassa. Hän voitti Tennis Europe 16v Junior Tour -turnauksen kaksinpelin loppuottelussa kakkossijoitetetun Sveitsin Luca Castelnuovon.
Ensimmäinen erä ratkesi vasta tie-breakissa 7-2 Castelnuovon eduksi. Toinenkin erä oli tasainen, sen vei Jokinen 6-4. Erävoitto vapautti Jokisen ja hän otti kolmannen erän nimiinsä 6-1.
-Toisen erän voitto toi mukavasti itseluottamusta, totesi voiton jälkeen Tallinnista tavoitettu Tero. -Sama juttu oli välierissä Baltenspergeriä vastaan.
Sijoittamaton Tero Jokinen teki kovan suorituksen Tallinnassa. Matkalla finaaliin hän voitti toisella kierroksella kuudenneksi sijoitetun Venäjän Alexey Aleshchevin, puolivälierissä ykkössijoitetun Viron Christopher Klettenbergin ja välierissä neljänneksi sijoitetun Sveitsin Raphael Baltenspergerin, jolla oli kaksi ottelupalloa toisen erän tie-breakissa..
Revanssi Klettenbergista tuli makeaa paikaan; Tero oli hävinnyt hänelle tänä vuonna kaksi kertaa TE Junior Tour -turnauksissa Suomessa.
TE Junior Tour -kisan voitto oli 189-senttisen Jokisen uran ensimmäinen.
-Toki tämä antaa intoa lisäintoa treeneihin, sanoi Tero. -Ehkä en aiemmin oikein uskonut voittavani tällaisia turnauksia, vaikka kotimaassa SM-tasolla on jo tullut mitaleja.
Ganchevin veljesten valmentama Tero kilpailee seuraavaksi SEB JGP-osakilpailussa Hangossa ja TE Junior Tour -turnauksessa Pajulahdessa.