Tennisliitto mukana lasten liikuttamisessa Liike on Lääke -hankkeessa

20.3.2024  |  09:00  |  Yhteistyökumppanuudet

Tennistä seuraavat ovat viimeisimmän kuukauden aikana nähneet Liike on Lääke -teemaisia julkaisuja niin Turun Davis Cupissa kuin sosiaalisen median kanavissa. Kyseessä on K-ryhmän käynnistämä hanke, jossa kannustetaan ja inspiroidaan lapsia liikkeelle. Hankkeessa ovat mukana Tennisliitto, Palloliitto, Koripalloliitto, jääkiekkoseuroja sekä JVG.

Liikkeen merkitys yhteiskunnallemme on valtava ja merkitys tulee vain kasvamaan tulevien vuosien aikana. Tutkimusten mukaan vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi.* Liike on Lääke -hankkeen tarkoitus on saada aikaan muutosta lajirajat rikkovan yhteistyön avulla.

Hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. Tarvitaan iloa, innostusta ja esimerkillä inspiroimista. Maksuttomia Liike on Lääke -tapahtumia järjestetään vuoden aikana lähes 100.

”Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

JVG:n Jare ja VilleGalle kertovat liikkumisen ja urheilun olleen isossa roolissa läpi heidän elämänsä.

”Liikkuminen on meille tapa ja siitä tulee energinen fiilis.  Ollaan pidetty useina vuosina lasten ja nuorten urheiluleirejä sekä aina kun on ollut mahdollista niin tuettu lasten ja nuorten liikkumista. Me halutaan olla liikkumisen sanansaattajia.”

Hae energiaa myös JVG:n luoman kampanjabiisin avulla – kuuntele Liike-biisi.

Tennisliitto on jo pitkään liikuttanut lapsia yhdessä seurojen kanssa Street Tennis -toiminnan avulla. Street Tennis jalkautuu myös osaksi Liike on Lääke -tapahtumia. Lisäksi ammattilaispelaaja Otto Virtanen on osaltaan mukana toiminnassa.

”Liike on todellakin lääke. Lajiliittona yhdessä seurojemme kanssa haluamme olla edistämässä suomalaisten liikettä nyt ja tulevaisuudessakin. On ilo olla mukana tässä hankkeessa. Yhdessä enemmän – yhdessä menestyen”, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

TUTUSTU TARKEMMIN
Liike on Lääke -artikkelit: HLK (Helsinki) ja PVS (Pori) | KTS (Kuopio) ja OVS (Oulu)
LIIKE ON LÄÄKE -KOTISIVUT

*Liitu-tutkimus 2022.

LISÄTIEDOT
Teemu Purho, toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto
teemu.purho@tennis.fi, +358 40 523 1797

Heidi Jungar, VP, K-Brand, Content & Insight, K-ryhmä
heidi.jungar@kesko.fi, +358 40 5358524

K-ryhmään kuuluva K-Auto Porsche on Tennisliiton pääyhteistyökumppani.

Jaa:

Seuraava uutinen: Jan de Wittin… →