Tennisliitto ja OmaKamu yhteistyöhön

1.2.2021  |  08:27  |  Yhteistyökumppanuudet

Jarkko Nieminen ja Emma Laine ovat mukana OmaKamu-toiminnassa - keskellä OmaKamun toiminnanjohtaja Pekka Puukko, kuva: Juha Laitalainen

Suomen Tennisliitto ja OmaKamu aloittavat yhteistyön, jossa nostetaan esille liikunnan positiivisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

OmaKamu on organisoinut vapaaehtoistoimintaa vuodesta 2013 lähtien. OmaKamu-toiminnassa aikuiset ovat kavereina aikuista tukea tarvitseville lapsille. Tennisliiton ja OmaKamun yhteistyössä korostetaan vastuullisuutta ja liikunnan positiivisia vaikutuksia – toimintaa toteutetaan erityisesti tapahtumien kautta. Vuoden aikana osapuolet järjestävät yhteistapahtuman ja OmaKamu nähdään myös esimerkiksi syksyn Suomi – Intia Davis Cup -maaottelussa esittelemässä toimintaansa.

– Olemme todella iloisia, että pääsemme tekemään syvemmin yhteistyötä OmaKamun kanssa. Olemme tehneet yksittäisiä tapahtumayhteistöitä jo aiemmin, mutta nyt pääsemme suunnittelemaan ja toteuttamaan myös laajempia kokonaisuuksia lasten ja nuorten toiminnan parissa. Yhteistyömme linkittyy vahvasti vastuullisuusohjelmaamme – haluamme mahdollistaa liikunnan ja tenniksen elämyksiä niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

– Liikunnalla on lapsen sosiaaliseen ja fyysiseen kehitykseen suuri merkitys. Jarkko Niemisen tultua mukaan OmaKamu-toimintaan oli luonnollista, että tenniksestä tuli liikuntamuoto, johon olemme voineet lapsia ja vapaaehtoisiamme tutustuttaa, kertoi OmaKamun toiminnanjohtaja Pekka Puukko.

– Käytännössä yhteistyömme Tennisliiton kanssa alkoi jo yli vuosi sitten. Alusta alkaen yhteistyö on tuntunut erittäin helpolta ja aidosti toimintaamme tukevalta. Olemme erittäin iloisia, että voimme yhteistyösopimuksen kautta tehdä yhteistyötä entistä suunnitelmallisemmin ja tavoitteellisemmin lasten hyvinvoinnin parantamiseksi, jatkoi Puukko.

Kuva: Juha Laitalainen

Alkuvaiheesta lähtien on OmaKamu-toiminnassa mukana ollut miesten maajoukkuekapteeni Jarkko Nieminen ja vuodesta 2019 lähtien myös naisten maajoukkuekapteeni Emma Laine. Kaksikko oli mukana vuoden 2020 lokakuussa järjestetyssä tapahtumassa – voit lukea aiheesta lisää täältä.

– OmaKamu-toiminta on todella yksilöllistä ja siinä parhaimmillaan saavutetaan koko elämän mittainen luottamussuhde, sanoi Nieminen.

Lisätiedot
Teemu Purho, toimitusjohtaja, Suomen Tennisliitto
teemu.purho(at)tennis.fi, +358 40 523 1797

Pekka Puukko, toiminnanjohtaja, OmaKamu ry
pekka.puukko(at)omakamu.fi, +358 50 543 8383

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnasta lasten ja nuorten parissa? Lue lisää OmaKamu ry:stä täältä.

OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten pitkäaikaisina kavereina eli Kamuina. Innostamme ja autamme myös muita järjestöjä ja organisaatioita toimimaan toimintamallimme mukaisesti niin, että OmaKamu-toimintaa olisi tarjolla ympäri Suomea.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton kotisivut uudistuneet… →