Tennisliitto ja JNTA vievät yhdessä nuoria huipulle: ”Potentiaalia sekä tytöissä että pojissa”

24.8.2015  |  12:11

 

Suomen Tennisliitto ja Jarkko Nieminen Tennis Academy (JNTA) ovat luotsanneet tenniksen nuorten maajoukkuetta vuoden alusta yhteisvoimin menestykseen. Hyviä tuloksia on syntynyt jo lyhyessä ajassa, ja tulevaisuudensuunnitelmissa on vahvistaa yhteistyötä entisestään.

– Se, että tärkeät tahot yhdistävät voimansa, on erityisen tärkeää pienessä maassa. Näin pystymme tarjoamaan nuorille pelaajille valmiin polun, jota kuka tahansa suomalainen juniori voi tavoitella, Jarkko Nieminen kertoo.

– Yhteistyömme Jarkon akatemian kanssa on toiminut todella hyvin. Se on tarjonnut nuorille hienoja mahdollisuuksia osallistua kansainvälisiin kilpailuihin. Menestystä on jo tullut, mikä on ollut mukava huomata, Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kiittelee.

JNTA toimii Helsingin Talissa, mutta siihen kuuluvat urheilijat voivat harjoitella myös kotipaikkakunnillaan ympäri maan.

– Tärkeintä on, että paras valmennusosaaminen on keskitetty yhteen paikkaan, jolloin se on kaikkien pelaajien käytettävissä, Nieminen sanoo.

– Nyt, kun vielä pelaan itse aktiivisesti, olen treenannut pelaajien kanssa aina Helsingissä ollessani. Vanhimmat pelaajat ovat astumassa kohta ammattilaiskentille, joten olen jutellut heidän kanssaan erityisesti harjoitteluun ja kilpailemiseen liittyvistä asioista. Olen yrittänyt omalla esimerkilläni näyttää mallia.


Patrik Niklas-Salminen nousi valokeilaan Ranskan avoimissa ja teki lopullisen läpimurtonsa Wimbledonin kaksinpelin välierä- ja nelinpelin puolivälieräpaikoilla.

– ”Patti” onnistui tärkeässä paikassa ja jatkoi vielä hyviä otteita Tampereen ATP Challengerissa. Hän näytti, että Suomesta voi tulla ja pärjätä maailman parhaita junioreita vastaan sekä myöhemmin toivottavasti myös aikuisten sarjoissa.

– En yllättyisi, jos useampikin nuorten maajoukkuepelaaja onnistuisi läpimurrossa pian. Potentiaalia löytyy niin tytöistä kuin pojistakin, Nieminen painottaa.

Hänen mielestään Tennisliiton lasten- ja nuorten toiminta kestää mainiosti vertailun tenniksen suurmaihin. 

– Mini- ja miditennis tarjoavat pienimmille hyvät alkuaskeleet tennikseen, Street Tennis -kiertue innostaa koululaisia lajin pariin ja nuoren pelaajan polkumme ohjaa lahjakkaimpia kilpailutoiminnassa eteenpäin, Nieminen listaa.

Tennisliiton ja LähiTapiolan Street Tennis -kiertueen kautta tennistä pääsi keväällä kokeilemaan jopa 13 000 lasta 90 koulussa.

 

Yleinen haaste kaikissa maissa on lajin haastavuus: pelaajan on pysyttävä henkisessä ja fyysisessä vireessä läpi vuoden. Tennis vaatii myös taloudellisesti merkittäviä resursseja. 

– Nuori tennisammattilainen pelaa yleensä aika monta vuotta miinuksella. Yhteistyökumppaneita tarvitaan kuitenkin jo junioriaikoina, sillä jo tuolloin suuri osa kilpailuista pelataan ulkomailla. Seuran ja liiton tuki ovat todella tärkeitä, mutta ne eivät yksin kata kuluja, Nieminen sanoo.

– Minusta ei olisi tullut yhtään mitään ilman seuran järjestämiä hyviä treenejä ja paikallisia tukijoitani. Pääsin reissaamaan ensin Euroopassa, sitten Pohjois-Amerikassa ja lopulta koko maailmassa. Olen todella kiitollinen kaikille tukijoilleni, mutta erityisesti niille, jotka uskoivat minuun jo ollessani tuntematon lupaus.

 

Lisätietoa Tennisliiton ja JNTA:n yhteistyöstä: 

 

Toimitusjohtaja Teemu Purho, Suomen Tennisliitto, 040 523 1797 

Valmentaja Saku Siivonen, Jarkko Nieminen Tennis Academy, 044 999 1754

www.tennisteamfinland.com ja www.jnta.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Juniori-SM: 14-vuotiaat juhlivat… →