Tennisliiton suositukset harjoitus- ja kilpailutoimintaan - valmennus- ja ohjaustoiminnan voi aloittaa ulkokentillä

12.5.2020  |  12:34  |  Artikkeli, Seurat

Julkaistu 6.5.2020

Suomen Tennisliitto päivittää ohjeitaan harjoitus- ja kilpailutoimintaan liittyen Valtioneuvoston ja Olympiakomitean 4.5.2020 antamien ohjeistuksien pohjalta .

Seurojen valmennus- ja ohjaustoiminta voi alkaa asteittain ulkokentillä ja Tennisliiton kilpailu- ja sarjatennistoiminta aloitetaan erityisjärjestelyin 1.6.2020 alkaen.  

Toivomme ja odotamme tennisyhteisöltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Olympiakomitean ohjeistuksia.  

Valmennus- ja ohjaustoiminta alkaa asteittain ulkokentiltä

Tennisliitto suosittelee jäsenseurojaan toimimaan harjoitustoimintansa osalta Valtioneuvoston ja Olympiakomitean ohjeistusten mukaisesti. Valmennus- ja ohjaustoiminta järjestetään 31.5.2020 asti ulkokentillä lähikontakteja välttäen. Toiminnan tulee tapahtua 10 henkilön kokoontumisrajoituksen puitteissa ja hygienia- ja väljyyssääntöjä noudattaen.  

Kesäkuun alusta alkaen voi toimintaa järjestää myös sisäkentillä. 1.6.2020 alkaen muuttuu myös kokoontumisrajoitus 50 henkilöön. Kesäkuussa voimaan astuvien uusien rajoitusten osalta odotetaan vielä liikunnan ja urheilun yhteisiä tulkintoja. 

Tämän hetkisen tiedon mukaan seuroille tärkeää kesäleiritoimintaa voi järjestää ottaen huomioon valtion ohjeistukset ja erityisjärjestelyt.  Myös tässä asiassa annamme tarkemmat toimintasuositukset, kun erityisjärjestelyiden ja kokoontumisrajoitusten osalta on liikunnalla ja urheilulla yhteiset pelisäännöt. 

Korostamme kaikessa toiminnassa huolellisen hygienian ja toiset huomioon ottavan käytöksen merkitystä. Lue Tennisliiton suositukset pelaamiseen kokonaisuudessaan täältä (materiaaleja seurojen hyödynnettäväksi)  

Kilpailu- ja sarjatennistoiminta käynnistyy erityisjärjestelyin kesäkuussa

Valtioneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti voi kilpailutoiminnan aloittaa 1.6.2020 alkaen. Kansallisen kilpailutoiminnan osalta ovat siis kilpailut peruttu 31.5.2020 asti. Palautamme kyseiselle ajanjaksolle ilmoittautuneiden kilpailumaksut toukokuun aikana.  

Tennisliiton kansallinen kilpailutoiminta ja yleinen sarjatennis käynnistetään porrastetusti 1.6.2020 alkaen. Kilpailu- ja sarjatennistoiminnan osalta odotamme urheilun yhteisiä tulkintoja pelisäännöistä. Kansallisesta kilpailutoiminnasta tiedotetaan heti ja viimeistään 15.5. mennessä, kun erityisjärjestelyiden tarkennukset ovat saatavilla. Toistaiseksi pyydämme pelaajia olemaan ilmoittautumatta turnauksiin ja odottamaan tulevia tarkennuksia.  

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton tehoryhmätoiminta jatkuu… →