Tennisliiton kilpailusarjat ja pistetilanteet

19.10.2018  |  12:47  |  Seurat, Yleinen

Useat Tennisliiton alaiset kilpailut muodostavat oman kilpailusarjan, josta jaetaan pisteitä ja sitä kautta tavoitellaan paikkaa sarjan Mastersissa tai kilpailusarjan voittoa muuten. Sarjoja löytyy minitennisikäisistä kansalliseen huippusarjaan, Finnish Tourille asti. Alla koottuna eri sarjat, mistä niiden pistetilanteet löytyvät vuonna 2018, sekä tietoa kuinka Mastersiin kutsutaan pelaajia.

FINNISH TOUR

Vuoden 2018 osalta pelaamatta on enää sisäkenttien yleiset SM-kilpailut Kotkassa 11.-18.12.2108. Sarjan pistetilanne löytyy TÄÄLTÄ.

Miehissä kärkisijaa pitää Lauri Kiiski (TaTS) ja naisissa Liisa Vehviläinen (ÅLK). Vuoden lopussa Finnish Tourin kokonaiskilpailun parhaat palkitaan seuraavasti:

Miehet ja naiset:
1. 700 €
2. 450 €
3. 250 €

FINNISH JUNIOR TENNIS TOUR

Vuoden 2018 osalta Finnish Junior Tennis Tour on pelattu loppuun. Sarjan lopullinen tilanne löytyy TÄÄLTÄ.

Vuoden aikana eniten pisteitä kerännyt pelaaja saa 250 euroa ja toiseksi tullut 100 euroa.

Kokonaiskilpailun palkitut:

Naiset
1. Liisa Vehviläinen, ÅLK
2. Peppi Ramstedt, HVS, ja Venla Ahti, Smash-Kotka

Miehet
1. Masi Sarpola, JTS
2. Aleksi Löfman, HLK

CINIA JUNIOR GRAND PRIX

Sarjasta on jäljellä vuonna 2018 vielä vuoden viimeinen osakilpailu. Osakilpailut pelataan välillä 16.-19.11.2018. Cinia JGP:n pistetilanne viiden osakilpailun jälkeen löytyy TÄÄLTÄ.

Sarjan Masters pelataan Turussa 7.-9.12.2018. Jokaisesta ikäluokasta kutsutaan Mastersiin kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa. Jos kaksi tai useampi pelaaja on tasapisteissä, ratkaisee valinnan Mastersiin JGP-osakilpailuista saavutetut 2-pelipisteet, ja jos ne ovat tasan ratkaisee viimeisin ko. ikäluokan junioriranking.

Kutsut Masters-turnaukseen lähetetään pelaajille sähköpostilla (niihin yhteystietoihin jotka löytyvät pelaajan tiedoista Ässästä).

Pelaaja saa vetäytyä Masters –turnauksesta mikäli hänellä on sairastumisen/loukkaantumisen todistava lääkärintodistus tai ulkomailla TE/ITF-pistekilpailu.

Kunkin luokan kaksi seuraavaksi eniten pisteitä kerännyttä nimetään varapelaajiksi ja heidät kutsutaan pelaamaan Mastersissa siinä tapauksessa, että joku kutsutuista pelaajista vetäytyy Masters -turnauksesta ennen ensimmäistä otteluaan.

CINIA JGP Mastersissa voittajat saavat palkinnoksi matkan seuraamaan ATP-kilpailua keväällä 2019.

LUOKKAMESTARUUSSARJA

Sarjan viimeiset osakilpailut pelataan 19.-21.10.2018. Sarjan pistetilanne ennen viimeistä osakilpailua löytyy TÄÄLTÄ.

Pisteissä huomioidaan kaikki vuoden aikana saavutetut pisteet/luokka. Masters-turnaukseen pääsee 2-peliluokassa vuoden aikana eniten pisteitä keränneet 16 pelaajaa. 4-pelissä ja sekanelinpelissä mukaan kutsutaan 8 eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa, jotka voivat valita parikseen pelaajan, jonka kanssa on pelannut ko luokkaa kauden aikana Luokkamestaruussarjassa.

Kutsut Masters turnaukseen lähetetään pelaajille sähköpostilla (niihin yhteystietoihin jotka löytyvät pelaajan tiedoista Ässästä).

Masters pelataan 23.-25.11.2018. B- ja C-luokat pelataan Kaarinassa, ja D- ja E-luokat Turussa.

Mastersia varten on osakilpailuista kerätty rahallinen palkintopotti. Palkintopotti perustuu kunkin luokan osakilpailujen pelaajamääriin. Tennisliitto laskuttaa osakilpailuiden kilpailuiden järjestäjiltä 2€ per kaksinpelaaja tai nelinpelipari. Kerätyt rahat ohjataan kyseisen luokan Masters palkintopottiin. Mastersissa luokan voittaja saa 50% palkintopotista, kakkonen 30% ja kolmoset 10%.

9V MIDITOUR

9v Miditour on vuonna 2018 alkanut uusi kilpailusarja. Sarja on tarkoitettu 9-vuotta täyttäville tai nuoremmille lapsille. Sarja koostuu viidestä osakilpailusta, ja osakilpailut pelataan sekä Etelä- ja Pohjois-Suomessa. Kukin kilpailu pelataan yhden päivän aikana, ja jokainen osallistuja saa useamman 2-peliottelun. Ottelut pelataan kokonaisella midikentällä ja oranssilla pallolla. Sarjan tavoitteena on antaa opastusta lapsille sekä vanhemmille kilpailutilanteessa toimimisesta. Kentillä on apuna kentänvalvojia, jotka neuvovat pelaajia tarpeen vaatiessa.

Sarjasta on pelaamatta vuonna 2018 vielä viimeiset osakilpailut: 10.11.2018 (OVS ja ÅLK). Sarjasta kerätään pisteitä. Pisteitä kerätään kummaltakin alueelta erikseen. Vuoden aikana kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä/alue kutsutaan leirille Pajulahteen.  Sarjan pistetilanne löytyy TÄÄLTÄ.

Vuonna 2018 sarjassa on tähän mennessä ollut mukana yhteensä 76 pelaajaa. Kentillä on nähty upeita suorituksia, tsemppiä, kehittymistä ja peli-iloa!

TYKKIMÄKI YKSILÖSARJA

Tykkimäki Mini- ja miditennis Tour on lapsille suunnattu alueellinen kilpailusarja, jossa pelataan pienemmillä kentillä, pehmeämmillä palloilla ja lyhyempiä otteluita. Tapahtumia järjestetään sisäkaudella 2018-2019 4-7 kpl alueellisesti, ja jokaisesta osakilpailusta pelaajat saavat 10 pistettä osallistumisesta. 30 pisteellä pelaaja pääsee mukaan 25.-26.5.2019 järjestettävään Tykkimäki Tour Mastersiin Kouvolaan. Sarjasta on pelattu ensimmäinen osakilpailu ja sen pisteet löytyvät TÄÄLTÄ.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tiedote: Kurinpitolautakunnan päätös… →