Tennisliiga alkaa 15.10.: viikonloppuna heti huikeita kohtaamisia

14.10.2016  |  08:37

Alkavan kauden Norpe Tennisliigassa mestaruudesta mittelee kymmenen miesten ja kahdeksan naisten joukkuetta.

Joukkueet ovat tehneet alkavalle kaudelle todella mielenkiintoisia pelaajasiirtoja. Miesten puolella HVS-Tennis oli yksi siirtomarkkinoiden voittajia. ATP-listan sijalla 833 oleva Suomen tämän hetken ykköskaksinpelaaja Patrik Niklas-Salminen ja virolainen huippulupaus ATP-rankingin sijalla 898 oleva 18-vuotias Kenneth Raisma ovat liigan parhaimmistoa. Kun tähän vielä lisätään mm. Patrick Kaukovalta, Alex Hedman ja Emil Ruusuvuori sekä mahdollisesti nelinpelissä käytettävissä oleva Henri Kontinen, ei mestarisuosikista ole epäselvyyttä. Ainoa kysymysmerkki on se, kuinka hyvin pelaajien kansainväliset kalenterit sopivat yhteen liigaohjelman kanssa.

Myös viime kauden pronssijoukkue Sata-Tennis oli aktiivinen pelaajakaupoissa, ja lähteekin tosissaan kirkastamaan mitalin väriä. Joukkue hankki ykköspelaajakseen Suomen rankingissa sijalla viisi olevan Eero Vasan, joka yhdessä Suomen kuutosen Harri Heliövaaran kanssa muodostaa oivan kärkikaksikon. Leveyttä pelaajamateriaaliin tuo vasta 15-vuotias hyviä otteita viime aikoina esittänyt Otto Virtanen. Laajasalon ylpeyttä onkin helppo veikata kärkikahinoihin.

Toissa kauden mestari Grani Tennis on myös vahva ehdokas mitalitaistoon. Vaikka Niklas-Salmisen menetys on iso kolaus, on granilaisilla silti todella kova miehistö. Toinen kova haastaja HVS:lle ja Satalle on viime kaudella tylysti pudotuspelien ulkopuolelle jätetty Smash-Tennis, joka on parin hyvän vahvistuksen myötä nostanut osakkeitaan. Toki unohtaa ei sovi myöskään Tampereen Tennisseuraa. Kesän yleisten luokkien suomenmestari Ristomatti Lanne palaa vuodenvaihteessa Suomeen ja tulee vahvistamaan hallitsevan mestarin joukkuetta.

Naisten puolella kovin pelaajauutinen oli Sabrina Santamarian liittyminen HVS-Tenniksen joukkueeseen. WTA-listan sijalla 522 oleva, Suomessa asuva yhdysvaltalainen muodostaa yhdessä Suomen ykköspelaajan Emma Laineen, WTA 550, ja Suomen rankingissa sijalla kahdeksan olevan Oona Orpanan kanssa niin kovan kolmikon, että heille on vaikea keksiä pysäyttäjää. Ehkä sellainen voisi löytyä Smash-Tenniksestä, joka sai Suomen kakkospelaajan Piia Suomalaisen pariksi Suomen kolmosnaisen Mia Eklundin. Suomalaisen WTA-ranking on tällä hetkellä 729 ja Eklundin 879.

Voittajasuosikeista ei voi myöskään laskea pois Tampereen Tennisseuraa, joka vahvistui viime kaudella liigamestaruutta Oulussa juhlineella kansallisen rankingin sijalla kuusi olevalla Milka-Emilia Pasasella. Naisten muita pudotuspelikandidaatteja on melko vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta Smash-Kotka ja Grani Tennis ovat vahvoilla.

Niin miesten kuin naistenkin liiga on tasainen ja sijoitusten ennustaminen melko haastavaa. Varmaa on vain se, että kauden aikana nähdään erittäin laadukasta tennistä ja sitä on tarjolla heti avauskierroksella. Lauantain 15. lokakuuta mielenkiintoisimpiin otteluihin lukeutuvat ainakin kahden miesten mestarisuosikin Smashin ja GT:n kohtaaminen Myllypurossa ja naisten tämän kauden suosikin HVS:n ja viime kauden mestarin OVS:n ottelu Helsingissä. Sunnuntaina on tarjolla lisää todellisia herkkupaloja, kun kaksi Suomi-tenniksen mahtiseuraa TaTS ja HVS kohtaavat Tampereella sekä miesten että naisten otteluissa ja Itä-Helsingin herruus ratkaistaan Laajasalossa Satan ja Smashin välillä. Lauantain otteluiden kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 12 jälkeen Norpe Tennisliigan verkkosivuilla .

Näin pelataan 

Sekä miesten että naisten sarjassa nähdään yksi uusi joukkue, kun Valkeakosken Tennis nousi miesten ja Åbo Lawn-Tennis Klubb naisten korkeimmalle sarjatasolle. Miesten liigassa pudotuspeleihin etenee kuusi ja naisten liigassa neljä parasta joukkuetta. Molemmissa runkosarjoissa pelataan yksinkertainen sarja ja kaksi vähiten pisteitä kerännyttä karsii paikastaan. Mestarit ovat selvillä maaliskuussa 2017.

Tuoreet tunnelmat otteluista löydät Facebookista ja Twitteristä #tennisliiga.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliiton syyskokous 12.11.… →