TennisClubin uudet ominaisuudet: rekisteröityminen ja valmennuksiin ilmoittautuminen

21.5.2021  |  14:29  |  Seurat

Seurojen toiminnanohjausjärjestelmään TennisClubiin on saapunut uusia ominaisuuksia. Näistä odotetuimpana mukana on ilmoittautuminen valmennusryhmiin. Lisäksi pelaajan on nyt mahdollista rekisteröityä itse TennisClubin käyttäjäksi ja ilmoittaa rekisteröitymisen yhteydessä seura, jossa on jäsenenä, tai seura, johon haluaa liittyä.

Rekisteröitymisen ominaisuus toi samalla muutoksen TennisClubin ja kilpailujärjestelmä TennisÄssän väliseen yhteyteen. Pelaajan tiedot eivät enää suoraan siirry TennisClubista TennisÄssään. Pelaaja voi rekisteröitymisen yhteydessä antaa luvan tietojen siirtämiseen ja hän voi tehdä sen myöhemmin pelaajan käyttöliittymän kautta. Tennisliiton tunnuksilla voi siirtää pelaajan tiedot TennisÄssään valmiiksi, mutta seuran käyttäjät eivät tätä voi tehdä. Tarkoituksena tässä mallissa on vähentää turhien pelaajatietojen siirtämistä sekä ehkäistä tuplaprofiilien muodostumista TennisÄssässä.

Jos seuran TennisClubissa on käytössä pelaajan käyttöliittymä, pelaaja voi kirjautua sisään pelaajan käyttöliittymään ja aktivoida tietojen siirron TennisÄssään kohdassa Omat tiedot ja Nyt kilpailemaan. Jos seuralla ei ole käytössä pelaajan käyttöliittymää, Tennisliitto voi auttaa sen käyttöönotossa ja sekä pelaajien siirtämisessä TennisÄssään. Asiassa auttaa asiakaspalveluvastaava Markus Wennäkoski (markus.wennakoski(at)tennis.fi).

Näin rekisteröityminen TennisClubiin toimii:

 1. Pelaaja menee osoitteeseen www.tennisclub.fi/pelaaja ja klikkaa Rekisteröidy käyttäjäksi -linkkiä.
 2. Pelaaja kirjoittaa ensin sähköpostin kenttään ja järjestelmä tarkistaa, onko pelaaja jo rekisteröitynyt. Jos on, sivu ohjaa palauttamaan salasanan. Jos pelaaja ei ole vielä rekisteröitynyt, avautuu lomake tietojen täyttämiseen. Lomakkeessa pelaaja voi täyttää joko seuran, jonka jäsenenä jo on, tai seuran, johon hän haluaa liittyä. Lisäksi hän voi valita kohdan ”Haluan kilpailemaan”, jotta pelaajan tiedot siirtyvät TennisÄssään rekisteröitymisen jälkeen.
 3. Lähetettyään lomakkeen, pelaajan asettamaan sähköpostiosoitteeseen lähtee viesti rekisteröitymisen vahvistamisesta. Kun pelaaja on klikannut vahvistuslinkkiä, sivu vie hänet takaisin TennisClubin kirjautumissivulle ja hän voi nyt kirjautua sisään.
 4. Kun pelaaja on vahvistanut rekisteröinnin, tulee hän näkyville seuran TennisClubissa kohdassa Pelaajat – Rekisteröityneet. Rekisteröityneet pelaajat eivät lähtökohtaisesti ole jäseniä, mutta tässä vaiheessa voi muokata pelaajan tietoja ja lisätä pelaajalle jäsenyyden. Pelaajan voi hyväksyä valitsemalla pelaajan valintakenttä ja klikkaamalla vihreää ”Merkitse valitut pelaajat käsitellyksi”.
 5. Pelaaja tulee rekisteröityessään mukaan seuran pelaajalistaan ja löytyy sieltä jo, vaikka käsittelyä ei olisi tehty. Jäsenyyden pystyy lisäämään myös pelaajalistan kautta.

Ilmoittautumisten kerääminen valmennusryhmiin tapahtuu TennisClubissa seuraavasti:

 1. Seuran TennisClubissa klikkaa vasemmalta valikosta Valmennusryhmät ja sitten Ilmolomakkeet. Täällä pystyt luomaan ilmoittautumislomakkeita, joiden avulla pelaajat pääsevät ilmoittautumaan
 2. Laadi uusi ilmoittautumislomake klikkaamalla ”Lisää uusi ilmolomake”-nappia ja syötä avautuvalle sivulle mitä kautta ja valmennustasoa ilmoittautumislomake koskee sekä anna ilmoittautumisen aika ja muut tiedot.
 3. Lomakkeen luonnin jälkeen luodaan kysymykset lomakkeelle klikkaamalla ”Lisää kysymys lomakkeelle”. Anna kysymykselle otsikko ja varsinainen kysymys. Valitse haluamasi kysymystyyppi:
  Checkbox = valintalaatikko, voi valita monta vastausvaihtoehtoa
  Alasvetovalikko = valitse yksi vaihtoehto alasvetovalikosta
  Radiobutton = yhden vaihtoehdon valinta monivalinnasta
  Teksti = avoin tekstikenttä
  Aseta kysymys halutessasi pakolliseksi ja tallenna.
 4. Lisätään vielä vastausvaihtoehdot kysymykselle klikkaamalla ”Lisää vastausvaihtoehdot”-laatikkoa. Täytä kenttä ja tallenna niin monta kertaa kuin eri vastausvaihtoehtoja on.
 5. Palaa lisäämään seuraava kysymys ilmolomakkeen pääsivulta, esimerkiksi klikkaamalla sivun otsikon alla olevasta polusta sinisellä näkyvää kausi ja valmennustaso -tietoa. Syötä tällä tavalla niin monta kysymystä kuin haluat.
 6. Lomakkeen luonti on valmis kun viimeinen kysymys on syötetty ja ilmoittautuminen aktivoituu antamasi aikataulun mukaisesti.Pelaajat voivat täyttää ilmoittautumislomakkeen omassa TennisClubin pelaajan käyttöliittymässä kohdassa Valmennus – Ilmoittautuminen. Avautuvalla sivulla näkyvät avoinna olevat ilmoittautumislomakkeet ja omat ilmoittautumiset, jos on jo täyttänyt lomakkeen.
 7. Ilmoittautuneiden tiedot kerääntyvät kohtaan: Valmennusryhmät – Ilmoittautuneet. Tällä sivulla voit tarkastella ilmoittautumisia.
 8. Ilmoittautuneiden lisääminen valmennusryhmiin tapahtuu ”Ryhmälistaus”-sivulla. Valitse se oletuskausi ja valmennustaso, jota ilmoittautuminen koski. Anna oikealla olevaan ”Lisää pelaajia ryhmiin” hakukriteeriksi taitotaso ja/tai ikäluokka ja valitse, että ”Vain ilmoittautuneet”-valinta on päällä. Näin näet kyseisen hakukriteerin mukaisesti vain ilmoittautuneet pelaajat ja voit lisätä ne luotuihin valmennusryhmiin klikkaamalla pelaajan nimeä ja sitten plus-ikonia haluamassasi ryhmässä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen loppuotteluun Bosnia-Hertsegovinassa… →